lauantai 7. elokuuta 2021

ELOKUISTA SATOA PIKANTISSA 3.8.-1.10.2021

 Galleria Pikantissa on alkanut Padasjoen Taideyhdistyksen jäsenten yhteisnäyttely, jossa on 11 osallistujaa eli Kati Jalli, Kikka Kainu-Lehto, Jouko Latva, Lailahelena Lepistö, Eeva Kaarina Mäkelä, Marketta Mäntynen, Jaakko Paarvio, Laila Paarvio, Elsa Pääkkönen, Eeva Salmensuu ja Antero Taipale. Esillä on öljy- ja akryylimaalauksia, valokuvia, sekatekniikkaa ja tekstiilitöitä.

Aiheina ovat esimerkiksi maisemat, luonto ja eläimet.


 Osassa tauluista näkyy vahva värien leikki. Vastavärit, kuten oranssi ja violetti, luovat jännittävän konrastin kuviin. Osa töistä on hillittyjä ja jopa arvoituksellisia.

Eeva Salmensuu, Haapalan pihapiiriä, öljyväri


Ensimmäistä kertaa Pikantin näyttelyyn on tuonut kookkaan melko abstraktin öljyvärimaalauksensa nykyisin padasjokelainen Lailahelena Lepistö.

Lailahelena Lepistö, Missio - mission, öljyväri


- Olen Uudellamaalla ikäni asunut kuvataiteilija. Vast´ikään olen tempaissut itseni irti kaikesta ympärillä olleesta hoppuamisesta Padasjoen rajamaille, Hämeen sydämeen, keskelle ei mitään. Kaikki täällä on uutta ja eksoottista

- Joel Lehtosen Putkinotko-kirjan sanoin: pyrin hävittämään elämästäni kaiken sen, minkä nimi olisi kiivailu. Sen sijaan tuomien tuoksu, laineitten liplatus, terveys, ilo, täydellinen rauha, kuvailee eloaan Lailahelena Lepistö.

 

Yhdellä seinällä on Marketta Mäntysen ilvesmaalauksia, joista kaksi on tältä vuodelta.

Marketta Mäntynen, Ilves joella, akryyliväri

 

Ikkunan läheltä löytyvät Kikka Kainu-Lehdon tekstiilityöt, joista yhtä taiteilija on koristanut paperinarukukilla. Sen nimi on Kesäillan valssi.

Kikka Kainu-Lehto, Kesäillan valssi, tekstiilityö/seinävaate
 

Näyttelyn valokuvat ovat Jouko Latvan ottamia Peltolan mäkitupalaismuseosta Luhangalta. Yksi niistä on sisäkuva tuvasta vanhoine tavaroineen.

 

Jouko Latva, Peltolan mäkitupalaismuseo, valokuva



Esillä on myös Kati Jallin kaupunkeja kuvaavia akryylimaalauksia.

 

Kati Jalli, Tavataan Tallinnassa, akryyliväri

Jokaisella tekijällä on persoonallinen tyyli tehdä taideteoksia. Taidenäyttelyssä kävijä voi saada inspiraation muiden töitä katsellessaan.