tiistai 17. marraskuuta 2009

Joulunodotusta Pikantissa

Galleria Pikantissa on avautunut Padasjoen taideyhdistyksen jäsenten yhteisnäyttely ja samalla myös perinteinen joulupuoti (15.11. - 31.12.2009).

Yhteisnäyttelyyn on tuonut teoksiaan 15 jäsentä. Taiteentekijät ovat Pentti Helläkoski, Matti Hokka, Mervi ja Petri Holm, Sylvi Kinnunen, Ritva Koskinen, Paula Mertsalmi, Kauko Mielonen, Marketta Mäntynen, Laila Paarvio, Aimo Riihinen, Eeva Salmensuu, Anja Santalahti, Seija Suppula, Antero Taipale.

Seiniltä löytyy monenlaista persoonallista kädenjälkeä, mm. öljyväri- ja akryyli- ja akvarellimaalauksia, piirustuksia ja valokuvia. Teosten aiheina ovat luonto, maisema, ihmiset, eläimet ja esineet. Osa töistä on hillityn herkkiä, kun taas toiset on tehty voimakkailla vedoilla ja kirkkailla väreillä. Erilaisista tyyleistä ja värimaailmoista huolimatta taidenäyttely kokonaisuutena antaa harmonisen vaikutelman.

Jälleen taidenäyttelytilan puolelle levittäytyneessä joulupuodissa on tarjolla paljon pukinkonttiin sopivia tavaroita. Erityisen paljon tänä vuonna sieltä löytyy taidokkaasti kudottuja villasukkia. Laskelmien mukaan niitä on tarjolla yli sata paria. Saatavilla on myös esimerkiksi lapasia, huiveja, hattuja, pipoja, koruja, mattoja, poppanoita, huovutuksia, tiffanytöitä, koreja, nukenkehtoja ja mehiläisvahakynttilöitä,


Taideyhdistys osallistuu myös yrittäjien joulunavauspäivään su 29.11. klo 12 – 18.

Tuolloin Pikantissa esiintyy lahtelainen Omat pojat -kvartetti laulaen joululauluja ym. ja laulattaen myös yleisöä klo 13 ja 15.30 noin tunnin sessioina. Kvartettiin, jota säestää haitarilla Voitto Anttila, kuuluu Pentti Helläkoski, Arvo Hämäläinen, Auvo Seppänen ja Pentti Vilmi.

Pikantti, Keskustie 16

ma - pe 10 - 17

la 10 - 14

su 12 - 15

6.12. ja 24 - 26.12. suljettu