maanantai 15. marraskuuta 2010

GALLERIA PIKANTISSA ODOTETAAN JOULUA


Galleria Pikantissa on avautunut Padasjoen Taideyhdistyksen jäsenten yhteisnäyttely, joka kestää aina 5.1.2011 asti. Näytteillä on kuutisenkymmentä työtä yhteensä 14 taiteilijalta tai taiteenharrastajalta.

Taidetta ovat tuoneet Leila Hakkarainen, Pentti Helläkoski, Matti Hokka, Kikka Kainu-Lehto, Taina Karejoki, Ritva Koskinen, Lilja Mäkinen, Marketta Mäntynen, Laila Paarvio, Aimo Riihinen, Eeva Salmensuu, Anja Santalahti, Seija Suppula ja Antero Taipale.

Monen taiteentekijän kädenjälki on jo tuttua padasjokelaisten lisäksi myös ulkopaikkakuntalaisille. Näyttelyn rikkautena on töiden monipuolisuus.
Siellä voi keskittyä katselemaan niin maalausten tarkkoja yksityiskohtia kuin myös voimakkaita, laajoja siveltimen jälkiä. Näyttelyssä on sekä vaaleita, viileänsävyisiä maalauksia että hehkuvia, lämpimin värein toteutettuja teoksia.
Uutta väriä on tuonut näyttelyyn Padasjoen kesäasukas, vantaalainen kuvataiteilija Taina Karejoki, joka on tänä syksynä liittynyt taideyhdistykseen.
Taidenäyttelyn lisäksi Pikantissa on joulupuoti eli lahjatavarat ovat levittäytyneet myös salin puolelle. Sieltä löytyy esimerkiksi yhdistyksen jäsenten tekemiä poppanoita, villasukkia, mehiläisvahakynttilöitä ja paljon muita joululahjaksi sopivia tuotteita.
Pikantti on auki yrittäjien joulunavauspäivänä su 28.11. klo 12 – 18. Silloin lahtelainen Omat Pojat -kvartetti laulaa ja laulattaa yleisöä kahteen otteeseen viimevuotiseen tapaan.