tiistai 22. helmikuuta 2011

HYVÄSTÄ OLOSTA SYNTYY TAIDETTA

Galleria Pikantissa on avautunut nastolalaisen taiteilijan Teemu Kasken (s. 1972) näyttely ”Maisemia Suomesta” (20.2. - 1.4.2011). Hänellä on vaimo ja kaksi tytärtä.

Kaski on maalannut suomalaisia maisemia vuodesta 1999 lähtien. Hän on omatoimisesti opiskellut taidetta. Hänen tärkeänä kannustajanaan ja rohkaisijanaan on toiminut Juhani Honkanen.
Teemu Kaskella on omat työ- ja taidenäyttelytilat kodin yhteydessä Nastolassa. Hän on kunnan palkkalistoilla tehden kaavoitus- ja mittaustöitä. Taiteen tekeminen on hänen toinen työnsä.
Teemu Kasken maalaukset kuvaavat suomalaista luontoa kauneimmillaan. Hän haluaa välittää taiteellaan katsojalle mielenrauhaa.
Hän maalauksissaan näkyy upeasti valon ja varjon vaihtelu maisemissa eri vuodenaikoina. Värit hehkuvat esimerkiksi mäntyjen kyljissä keltaisena, punaisena ja violettina valon suunnasta riippuen. Värikylläisyyden lisäksi maalauksista huomaa kuinka uskollisesti ne kuvaavat maisemia sellaisenaan. Kaikki näyttelyssä olevat työt on tehty öljy-/akryyliväreillä.
Hänellä on ollut vuosittain useita näyttelyitä omassa ateljee-galleriassaan. Hänellä on ollut vuosikymmenen mittaan monia yksityisnäyttelyitä eri gallerioissa, mm. Juhani Honkasen Honkalinnassa viime kesänä. Teemu Kaski on osallistunut sekä Suomen Taiteilijat ry:n että myös monien muiden tahojen yhteisnäyttelyihin.