torstai 17. marraskuuta 2011

LÄMMIN VÄRITYS LUO JOULUTUNNELMAA

Pikantissa Padasjoen Taideyhdistyksen jäsenten yhteisnäyttelyssä
(14.11.2011 – 5.1.2012) on esillä 67 teosta yhteensä 19 taiteilijalta ja taideharrastajalta. Suurin osa on töistä öljy- ja akryylimaalauksia. Joukosta löytyy myös akvarelleja ja piirroksia. Mukana on myös muutama sekatekniikalla tehty kolmiulotteinen työ.

Teoksiaan ovat tuoneet näyttelyyn: András Gönczöl, Pentti Helläkoski, Matti Hokka, Mervi Holm, Taina Karejoki, Sylvi Kinnunen, Ritva Koskinen, Paula Mertsalmi, Kauko Mielonen, Lilja Mäkinen, Marketta Mäntynen, Maarit Oksanen-Biarowsky, Laila Paarvio, Aimo Riihinen, Eeva Salmensuu, Anja Santalahti, Seija Suppula, Antero Taipale ja Tapani Uronen.Seinillä on paljon vahvoin lämpimin värein toteutettuja töitä. Vastapainona on myös vaaleampia ja kevyemmällä kädellä tehtyjä tauluja. Aiheina on eläimet, ihmiset, kukat ja maisemat ym.
Ripustuksessa on otettu huomioon teosten keskinäinen väriharmonia.Ensimmäistä kertaa Taideyhdistyksen yhteisnäyttelyyn osallistuvat tällä kertaa lahtelainen Andras Gönczöl ja kasiniemeläinen Tapani Uronen.
András on maalannut mm. kuvan Pyhäniemen kartanosta. Tapani puolestaan on keskittynyt kasviaiheisiin. Hänen siveltimestään on peräisin kookas joulunpunainen unikko.Taideyhdistyksen jäsenten ympäri vuoden toimiva käsityöpuoti on levittäytynyt jälleen myös salin puolelle. Valikoima on monipuolinen. Sieltä löytyy esimerkiksi koruja, mattoja, nuken vuodevaatteita, kehtoja, keppihevosia, huiveja, hattuja, myssyjä ja villasukkia.
Padasjoen taideyhdistys osallistuu myös su 27.11. pidettävään yrittäjien joulunavaukseen. Silloin Pikantissa laulaa ja laulattaa yleisöä kahteen otteeseen jälleen lahtelainen Omat Pojat -kvartetti haitarinsoittajan säestämänä.


Pikanttiin kannattaa poiketa, nauttimaan taiteesta kahvin ja kotileivonnaisten äärellä. Samalla voi tehdä löytöjä pukinkonttiin.

Pikantissa jatkuvat edelleen käsitöistä kiinnostuneille neuletapaamiset, joiden ajankohdat löytyvät Padasjoen Sanomien seurapalstalta, Pikantista ja kauppojen ilmoitustauluilta.