maanantai 21. lokakuuta 2013

PADASJOEN LASTEN TAIDENÄYTTELY 16.10. - 15.11.2013

Galleria Pikantissa on jälleen esillä padasjokelaisten lasten taidenäyttely, joka koostuu Kullasvuoren koulun oppilaiden, Majavan päiväkodin lasten ja perhepäivähoitajien lapsiryhmien töistä.

Esikoululaiset ovat tehneet prässätyistä syksyn lehdistä metsän väkeä. Pikkumajavat ovat askarrelleet kartongista juuresrykelmiä.
Ekaluokkalaisten syksyn lehdet on ripustettu ikkunoille. Isojen ikkunoiden edessä leijailee puolestaan neljännen luokan oppilaiden kartongista leikkaamia lepakoita. Neljäsluokkalaiset ovat piirtäneet ja maalanneet myös ”Juuri ennen sadonkorjuuta” -teeman mukaan viljapellon asukkaita.

Kuudesluokkalaiset ovat piirtäneet akvarelliliiduilla rantakallioita, joiden vierellä seisoo kolmasluokkalaisten pastelliliiduilla piirtämiä ja vesiväreillä maalaamia näyttäviä auringonkukkia. 
Lähistöllä on myös kolmasluokkalaisten pastelliliiduilla piirtämiä kettuja. Yhdellä seinällä on viidennen luokan oppilaiden taiteilemia kolmiulotteisia eläinten muotokuvia, joista löytyy hyvin persoonallisia piirteitä. Esimerkiksi hirvellä on silmälasit päässään. 

Monilla eläimillä on erilaisista helmistä tehtyjä kaulakoruja. Lasten töistä huokuu omaperäistä huumoria ja mielenkiintoisia värivalintoja.