maanantai 18. marraskuuta 2013

PADASJOEN TAIDEYHDISTYKSEN YHTEISNÄYTTELY JA JOULUPUOTI 17.11.2013 – 3.1.2014


Galleria Pikantissa on alkanut yhteisnäyttely, johon töitään ovat tuoneet 16 taideyhdistyksen jäsentä eli Leena Avovaara, Reinhard Boeck, Matti Hokka, Melissa Holm, Mervi Holm, Sari Kettunen, Ritva Koskinen, Inka Kuisma, Paula Mertsalmi, Marketta Mäntynen, Laila Paarvio, Aimo Riihinen, Eeva Salmensuu, Anja Santalahti, Seija Suppula ja Antero Taipale.  Teoksia on 44 kappaletta.

Paula Mertsalmi, Tyttö ja kissa, akvarelli, 2013

Taidenäyttelyn pystyttäjät ripustivat seinille sekä herkkiä että vahvan lämpimiä ja värikkäitä töitä. Sieltä löytyy öljy-, akryyli- ja akvarellimaalauksia. Osa töistä on tehty esimerkiksi värikynillä, pastelliliiduilla, kiinalaisella tussilla tai sekatekniikalla. Onpa joukossa kuvakudoskin.

Sari Kettunen, Nollatila, kuvakudos, 2013

Taiteilijat ovat poimineet aiheikseen maisemia, kasveja, asetelmia, ihmisiä ja eläimiä.

Marketta Mäntynen, Revontulitanssi, akryyli, 2013

Jokaisen tekijän kädenjälki on mielenkiintoinen. Töissä heijastuu kunkin ihmisen taiteentekemisen historia. Osa heistä on harrastanut piirtämistä ja maalaamista vuosikymmenet. Toiset taas ovat tehneet taidetta vasta muutamia vuosia. Parhaimmillaan toisten taideharrastajien esimerkki ja sinnikkyys on rohkaisevaa.

Aimo Riihinen, Kukkia, akvarelli, 2013

Taideyhdistys on jälleen varautunut joulun tuloon. Pikantti on saanut jouluisen ilmeen. Jäsenten tekemät käsityöpuodin tuotteet ovat jälleen levittäytyneet salin pöydille ja ikkunapenkeille. Sieltä löytyy runsaasti lahjaksi sopivia villasukkia, lapasia, huiveja, hattuja, poppanoita, mattoja ja nukenvaatteita.

Pikanttiin voit myös piipahtaa kahville ja kotileivonnaiselle tai muuten vain juttelemaan.

Taideyhdistys osallistuu myös yrittäjien joulunavaukseen la 30.11.