maanantai 5. toukokuuta 2014

TOUKOKUUN TAIDENÄYTTELY PADASJOELLA 2. - 30.5.2014

Galleria Pikantissa on avautunut Kuvitelmia 2 -taidenäyttely. Tällä kertaa taidetta ovat tuoneet espoolainen Liisa Holm ja lahtelainen Melissa Holm ja padasjokelainen Petri Holm. Liisa ja Petri ovat sisaruksia. Melissa on Petrin tytär. Jokaisella heistä on oma persoonallinen tyylinsä tehdä taidetta.
Petri Holm, Liisa Holm ja Melissa Holm
(Taustalla Petri Holmin akryylimaalauksia)

- Tämänkertaiset työni ajoittuvat viime syksyn ja tämän kevään väliselle ajanjaksolle, kertoo Liisa Holm. Vain yksi työ on vuodelta 2012.
Taiteilija on viime aikoina suuntautunut yhä enemmän abstraktiin kuvaamiseen. Aiheet saattavat lähteä mistä hyvänsä ympäristössä: pienestä paperinpalasta, esineestä tai kuvasta jne.
Liisa Holm, Sound, akryyli, öljypastelli
- Joskus omat valokuvani toimivat pohjana töille, jotka alkavat elää omaa elämäänsä, kuvailee Liisa Holm. Aihe alkaa rönsyillä ja alkuperäinen idea saattaa muuttua täysin matkan varrella. Lopputulos on useimmiten arvoitus, joskus sattumankin tulos. Työprosessi on aina jännittävä monien työmenetelmien ja materiaalikokeilujen seikkailu.
Liisa Holm, Storm, akryyli, massa puuvillalanka, paperi

Melissa Holm kertoo pysytelleensä yhä lähinnä eläinaiheisissa akvarelleissa.
- Pienempiin tauluihin olen saattanut tehdä tosin muutamia yksityiskohtia esimerkiksi vahaväreillä sekä musteliiduilla. Tänä vuonna halusin kokeilla myös hieman erilaista tekniikkaa akryylimaalauksissa. Siveltimen sijaan levitin väriä paljolti joko palettiveitsellä tai puhaltamalla. Käytin lisäksi akryylipohjaista mustetta.
Melissa Holm, Unennäkijä, akryyli
- Isoimmat työt eivät valitettavasti ehdi mukaan ainakaan heti toukokuun alusta, sillä ne ovat tällä hetkellä esillä toisessa näyttelyssä, kertoo nuori taiteilija Melissa Holm.
Melissa Holm, The cat of the Baskervilles, akryyli

- Huolimatta nykytaiteen moninaisista ilmenemismuodoista, kuten videoteokset, valoshowt ja installaatiot, kaksiulotteinen taulupinta puolustaa yhä paikkaansa, miettii Petri Holm.
Vaikka sillä on takana satojen vuosien ja tuhansien teosten rikas historia, kuitenkaan aiheet, variaatiot ja uudet tulkinnat eivät osoita loppumisen merkkejä. Mahdollisuuksia on yhä lähes rajattomasti. Kyse on lähinnä tekijän kyvystä löytää persoonallinen näkemys ja keinot sen materialisoimiseksi.
Petri Holm, Varjon puoli, akryyli

- Tätä problematiikkaa yritän omalta kohdaltani ratkaista, kiteyttää Petri Holm.
Petri Holm, Polku vuorelle, akryyli