maanantai 1. syyskuuta 2014

TUNTEELLA, VOIMALLA JA HERKKYYDELLÄ MAALATTUJA TAULUJA

Padasjoella Galleria Pikantissa on avautunut helsinkiläisen kuvataiteilija Ari Raatikaisen ”Ihmisistä, musiikista ja tunteista” -taidenäyttely (31.8. - 4.10.2014). Hän on syntynyt vuonna 1959 Kuopiossa. Kulttuurialan koulutusta hän on saanut kuusivuotiaasta 15-vuotiaaksi saakka. Hän on suorittanut myös musiikkiopintoja. Taiteilija on säveltänyt myös omaa musiikkia.


Ari Raatikainen on perusammatiltaan juristi. Hän aloitti aktiivisen maalaamisen vuonna 2003.
Tanssi musiikkia!, öljy
Hänen ensimmäinen julkinen näyttelynsä järjestettiin Galleria Mondossa Helsingissä.
Bar-Clonea.com, öljy


Vuosien varrella Raatikaisen taideteoksia on ollut esillä erilaisissa kohteissa yksityiskodeissa, virkamiesten työhuoneissa ja yritysten julkisissa tiloissa. Taideteoksia on myyty runsaasti.

Tähtiratsastaja, öljy

Kuvataiteilija Ari Raatikainen saa innoituksen taideteoksiinsa musiikista, matkailusta, tunteista sekä eurooppalaisesta 1900-luvun maalaustaiteesta ja Yhdysvaltojen 1950-luvun abstraktista ekspressionismista.
Lepäävä nainen, öljy
Taideteokset ovat pääosin öljyväritöitä, mutta kuvataiteilija käyttää myös ajoittain sekatekniikkaa töissään.
Paperitöitä, sekatekniikka


Galleria Pikantissa nyt esillä olevissa tauluissa korostuu Ari Raatikaisen taito yhdistellä upeasti värejä ja muotoja. Hänellä on myös persoonallinen pelkistetty symbolikieli, jolla hän kuvaa taideteoksissaan esimerkiksi musiikkia ja tanssivaa ihmistä. Monien maalausten nimet kertovat myös tekijän hersyvästä huumorintajusta.
Oranssi sinisellä & keltaisella, öljy