tiistai 17. helmikuuta 2015

MAALAUKSIA HETKISTÄ ELÄMÄSSÄ 15.2. - 27.3.2015

Galleria Pikantissa on alkanut tuuloslaisen Päivi Peltosen ”Matka”-taidenäyttely, joka koostuu 39 akryyli- ja akvarellimaalauksesta, joissa näkyy luomisen ilo. Jokaisessa työssä on ajatelma taustalla.

Kuu kumottaa, kynttiläkuuset valaistuvat, metsäelämä alkaa. AkvarelliMaalausten lisäksi taiteilija on tuonut esille monipuolisen valikoiman erilaisia valmistamiaan vaatteita, esimerkiksi sisnalakkeja, -liivin (ekologinen poronnahka), lammasliivin ja karhunnahkahattuja.

Tero yllään poroliivi.Ikkunapenkillä seisoo kettuperhe vierellään vanhoja suutarin valmistamia kenkiä sadan vuoden takaa.

Ajattelija, suuria unelmia. AkvarelliPäivi Peltonen on viiden lapsen äiti, yhdeksän lapsen mummu, itseoppinut luova taiteilija, ompelija, hammashoitaja, hirsitalojen saneeraaja, Tuulosrievän perustaja ja yrittäjä (1984 – 2001). Tuuloksen kunta palkitsi Päivin Tuuloksen tunnetuksi tekemisestä helmikuussa 1998 ja syyskuussa samana vuonna hän sai Tuuloksen yrittäjien yrittäjäpalkinnon.
Hän on kestinnyt kiinalaiset, belgialaiset, yhdysvaltalaiset, ruotsalaiset, saamelaiset, tutut, naapurit ja ystävät.

Auringon valo, tunturin lumet sulavat kohta. Akvarelli


Päivi Peltonen on suuri luonnon ystävä ja äitimaan ihailija. Hän on ollut Lapin kairan kulkija jo vuodesta 1960. Hän viettää aikaansa yksinään Lehtolan vanhassa saamelaistalossa.
Portugalin auringosta hän löytää terveyttä, vuorilta voimaa.

Silmillä näen lintujen kauneuden. Akryyli


Päivi Peltonen kertoo, että Lehtolassa taide ja pensselit saavat siivet, lähtevät lentoon. Ajatelmat alkavat elää elämäänsä. Lehtola on hänen komposteelansa, sisäisen dialoginsa tyyssija.

Sateen ropina korvissani, kuuntelen, lokakuu. Akryyli

Taide ja luovuus antavat Päivin elämälle siivet. Luovuuden lahjan hän on saanut syntyessään. Sisun on kasvattanut hänen äitinsä. Tämä kaikki on Päivin kantava voima infarktiviidakossa.

Suopursut kukkivat, tuoksu nousee usvaan. Akryyli

Hänen mottonsa on ”On vain tämä hetki”.