tiistai 21. helmikuuta 2017

LENTOKONEIDEN JA AUTOJEN PIENOISMALLEJA PIKANTISSA 20.2.-10.3.2017

Galleria Pikantin uusi näyttely koostuu padasjokelaisten Hannu Kekonin ja Mikko Syrjäsen kokoamista ja maalaamista pienoismalleista. Molempien tekijöiden harrastukseen liittyy myös kiinnostus toisen maailmansodan aikaiseen historiaan. Molemmilla on tuntumaa harrastukseen jo lapsuudesta.

Hannu Kekoni ja Mikko Syrjänen

Hannu Kekoni on tuonut Pikantin seinälle pienoismallisarjoista kokoamiaan ja maalaamiaan toisen maailmansodan aikaisia venäläisiä, brittiläisiä ja monen muun maan lentokoneita.
 Ajan mittaan hän on koonnut eurooppalaisten, aasialaisten, afrikkalaisten sekä etelä- ja pohjoisamerikkalaisten lentokoneiden pienoismalleja, joita on nyt valmiina 65. Eri maiden tunnukset löytyvät koneiden siivistä ja kyljistä.
Vitriinissä puolestaan on esillä hänen pienoismalliautojaan, esimerkiksi perinteisten autojen lisäksi myös kilpa-autoja ja pick-upeja.
Kekoni on osallistunut eri puolilla Suomea noin 20 vuoden ajan pienoismallinäyttelyihin, joista hän on voittanut kolmisenkymmentä palkintoa.
Hannu Kekoni kertoo, että yhden koneen tekemiseen kuluu aikaa noin kuukausi.

Mikko Syrjänen puolestaan on tuonut näyttelyyn toisen maailmansodan aikaisten saksalaisten, amerikkalaisten, brittien ja japanilaisten lentokoneiden pienoismalleja.
Hän rupesi harrastamaan pienoismalleja tosissaan vuonna 2008. 
Hän kertoo koonneensa esimerkiksi puolalaisen syöksypommittajan ja harvinaisen saksalaisen Heinkel 111 z -koneen eli kaksosen, joka toimi liitokoneitten vetokoneena.
Viime vuosikymmenen lopulla Syrjänen voitti Helsingin Model Expo -näyttelyssä 1. palkinnon Ukrainan ilmavoimien Tupolev 160 -pienoismallillaan.

Pienoismallien tekeminen vaatii aikaa, keskittymistä ja kärsivällisyyttä.