torstai 2. toukokuuta 2019

MIEHET, NUO TAITAVAT...29.4.-29.5.2019


Padasjoella Galleria Pikantissa on avautunut ”Miehet, nuo taitavat...” -näyttely. Näyttely koostuu yhdeksän miehen puusta veistämistä, metallista työstämistä ja muilla tekotavoilla valmistamista käyttö- ja taide-esineistä sekä tauluista. Töitään ovat tuoneet Toivo Heikkinen, Jari Hokka, Matti Hokka, Jukka Olavi Koskela, Teuvo Koskela, Jouko Latva, Markku Mansikka, Tero Paarvio ja Antero Taipale. Näyttelyn järjestäjänä toimii Aulis Mäntynen.

Matti Hokka, Jukka Olavi Koskela (seinällä hänen puureliefinsä) ja Tero Paarvio.
Kuvanottohetkellä oli vain 3/9 kädentaitajista paikalla.


Jari Hokka on tehnyt puusta runsaasti erilaisia esineitä, kuten rasioita, lautasia, lampunjalan ja yöpöydän. Useiden esineiden materiaali on visakoivua.


Markku Mansikka on valmistanut esimerkiksi puisia leikkikaluja, intarsiatekniikalla puurasioita ja visakoivusta kynttilänjalkoja.



Matti Hokka on tuonut näyttelyyn puuveistoskokonaisuuden, jonka otsikkona on ”Sikasiistiä sikailua”, jossa annetaan sioille lemmikkien asema. Myös yksi Hokan tuomista öljyvärimaalauksista on sikoihin liittyvä.


Jukka Olavi Koskela on tehnyt kookkaita puureliefejä, jotka hän on maalannut voimakkailla väreillä.
Tero Paarvio on rakentanut vuolupenkin erityyppisiä puuntyöstötekniikoita varten. Hän on piirtänyt myös intiaaniaiheisia muotokuvia.



Jouko Latva on valmistanut esimerkiksi tikareita erilaisina versioina eli puumallina, alumiinivaluna ja pronssivaluna. Vitriinin päällä on hänen ottamiaan valokuvia.


Teuvo Koskela on tehnyt erilaisia puukkoja, muita työkaluja ja koriste-esineitä hyödyntäen metallin ja puun lisäksi myös poronsarvia. Esillä on myös pönttöjä eri lintulajeille.



Toivo Heikkinen on tuonut Pikanttiin kuusesta moottorisahalla veistämänsä huuhkajan.


Antero Taipale käyttää omintakeisissa kuvissaan sekatekniikkaa, joka sisältää tussia ja öljyväriä. Piirroksiinsa hän on yhdistänyt muotoja luonnosta, laitteista ja rakennetusta miljööstä abstraktilla tyylillään.