perjantai 20. maaliskuuta 2009

Tamperelaisen Marketta Salon taidenäyttely ”Ilonpisaroita” Pikantissa Padasjoella

1. - 30.3.2009 Galleria Pikantissa Padasjoella on esillä tamperelaisen Marketta Salon taidenäyttely, jonka nimi on Ilonpisaroita. Taiteilija on tuonut näyttelyyn mm. hehkuvan värikylläisiä akryylimaalauksia, joissa aiheena on tanssivat ihmiset. Punainen, keltainen ja oranssi ovat hänen lempivärejään. Vaikka Marketta joskus ajattelisikin tehdä jotain hillitympää, niin kohta kankaalla alkaa taas joku punainen ja oranssi elää omaa elämäänsä. Hän haluaisi saada flamencon rytmin ja liikkeen vangittua maalauksiinsa. Hän kuitenkin kertoo, ettei itse osaa tanssia muutta kuin mielikuvissaan ja unissaan. Hänen näyttelyssään on myös humoristisia naivistisia saviveistoksia, jotka hän on maalannut akryyliväreillä. Hänen ensimmäinen rakusaviveistoksensa nimi on ”Aarteeni, juokaamme mesimarjalikööri”. Marketta teki sen miehellensä 60-vuotislahjaksi. Hänen viimeisin veistoksensa on ”Helka-neidin kanssa kylvyssä, ihanaa”.
Näyttelyssä on myös yksi seinällinen carborundum-grafiikkaa.
Marketta Salo on syntyisin Nokialta ja asuu miehensä kanssa Tampereella vanhassa omakotitalossa. hän on aina ollut kiinnostunut taiteesta. Hän on yli nelikymppisenä valmistunut Ilmajoen käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta kutoja-artesaaniksi vuonna 1994. Opppilaitoksen ilmapiiri oli erittäin innostava myös kuvallisen ilmaisun alalla. Marketan mies teki hänelle kangaspuut. Vuonna 1995 hän piti Tampereella tekstiilitaidenäyttelyn.
Maalaaminen alkoi kiehtoa Markettaa aina vain enemmän. Hän hän valmistui Pirkkalan nelivuotisesta Taidekoulusta vuonna 1999.
Sen jälkeen hän kävi Nokialla ATPOn, joka on kolmivuotinen aikuisten taiteen perusopetus. Siellä hän opiskeli grafiikkaa, kuvanveistoa, maalausta ja lasitöitä. Lopputyönsä hän teki kuvanveistosta vuonna 2002.
Tämän jälkeenkin hän on käynyt kuvanveisto-, taidenukke- ja maalauskursseja Nokialla. Viime syksynä hän aloitti Nova Mestariluokalla vyventävät opinnot, jotka kestävät noin 3,5 vuotta. Nova= Nokia Visual Arts, joka on entinen ATPO.

Hänen töitään on ollut useissa jurytetyissä näyttelyissä vuodesta 1999 lähtien. Omia näyttelyitä hän on pitänyt myös useita, joista suurin oli Nokian Taidetalossa 2006 60-vuotissyntymäpäivänsä aikoihin.

Galleria Pikantti, Keskustie 16, Padasjoki
ma – pe 10 – 17
la 10 – 14
su 12 - 15