torstai 24. syyskuuta 2009

Nukketeatteri Pan esittää Sikopaimen-näytelmän Pikantissa sunnuntaina 27.9

Lahtelaiset Marianne Kinberg ja Jaana Kilpeläinen esittävät klassisen Grimmin sadun "Sikopaimen" sunnuntaina 27.9. klo 13 Pikantissa. Tarvittaessa esitetään toinen esitys klo 14.30. Sadussa rohkea prinssi haluaa mennä naimisiin keisarin tyttären kanssa. Satu esitetään nukkekotinukkien kokoisilla tsekkiläisillä marionettinukeilla. Esitykseen on vapaa pääsy.
Päiväkotilapset ovat nähneet sadun Pikantissa jo keskiviikkona.
Marianne Kinberg on tekstiili- ja nukketaiteilija. Hän on valmistunut Ateneumin mallipiirustuslinjalta v. 1950. Hän on toiminut sisustuspuolella ja lomittajana Suomen näyttämöiden liiton keskuspuvustossa historiallisten pukujen parissa.
Marianne Kinberg on vuosina 1962 - 1972 toiminut TV1:n lastenohjelmissa nukkien valmistajana ja lavasteiden luonnostelijana. TV2:n Kasper-tuotannossa hän on ollut näyttelijänä jaksottaisesti.
Hänellä on ollut nukketeatteri "Satunuket" 1965 - 1970 ja nukketeatteri Pan 1974 alkaen. Hän on muutenkin toiminut nukketatterialalla Suomessa ja Ruotsissa. Hän on saanut useita apurahoja ruotsalais-suomalaisten koulujen nukketeatteriproduktioille 1990 - 1994.
Pikantin tämänhetkisen "Valoa rivien välissä" -näyttelyn toinen näytteilleasettaja Leila Hakkarainen ja Marianne Kinberg ovat molemmat toimineet nukketeatteri Vihreässä Omenassa.
Jaana Kilpeläinen joutui sattumalta mukaan nukketeatteriin. Hän työskentelee ruotsinkielisessä päiväkodissa. Jaana ehdotti Mariannelle, että hän tekisi nukketeatteriesityksen ruotsiksi, sillä ruotsinkielisille lapsille on hyvin vähän tarjontaa Lahdessa. Marianne innostui asiasta ja hänellä oli jo valmiina kaksikielinen teksti Sikopaimen-sadusta. Naiset kokevat, että paras palkka nukketeatterinäytelmän esittämisestä on tyytyväinen yleisö.
Pikantti on auki sunnuntaina klo 12 - 15.