keskiviikko 2. syyskuuta 2009

"VALOA RIVIEN VÄLISSÄ" - USKALLUSTA LUOVAAN TOTEUTUKSEEN

Padasjoella Galleria Pikantissa on avautunut (30.8. - 3.10.2009) helsinkiläisten Tarja Häggin ja Leila Hakkaraisen "Valoa rivien välissä" -taidenäyttely. Taiteilijoita kiehtoi ajatus siitä, että valolle voisi rakentaa varjostimia mukana huumori, leikkimielisyys, kekseliäisyys ja luovuus. He haluavat ilahduttaa muita ja itseään sekä tarjota erilaisia tunnelmia valon kautta syksyn hämäryyteen. Kannattaa tulla katsomaan, mitä tarkoittaa Leila Hakkaraisen ideoima jalkalamppu aivan konkreettisesti korkokengän kera. Näyttelystä löytyy myös maitoliimasta tehty valaistu sianpää, jonka Tarja Hägg on valmistanut johonkin teatteriesitykseen. Monia mielikuvia tuovat erilaiset materiaalit, kun valo heijastuu niiden läpi. Kaiken kaikkiaan näyttelystä löytyy paljon kauniita ja jännittäviä valoja.

Molempien taiteilijoiden intohimona on suunnitella ja toteuttaa käsillä tehden erilaisia teoksia. Tarja Hägg on toiminut jo 80-luvulta lähtien eri teattereissa ja eri rooleissa. Hän on tehnyt töitä lavastajana, puvustajana ja tarpeistonvalmistajana. Tarja Hägg on ollut mukana Muu ry:ssä sen perustamisen aikoihin ja osallistunut useampiin näyttelyihin (mm. nuorten taidenäyttely v. 86) Tällä vuosituhannelle hän on osallistunut eri taidekursseille, -leireille ja yhteen näyttelyyn.

Leila Hakkarainen on kesäpadasjokelainen ja Padasjoen taideyhdistyksen jäsen. Hän on myös Tarja Häggin tavoin teatterialalla. Leila on valmistanut monenlaisia hahmoja. Hän on työskennellyt myös mm. oopperassa ja nukketeatteri Vihreässä Omenassa. Hän on opiskellut tekstiilisuunnittelua ja taidetta taidekoulu Maassa. Molemmat taiteilijat ovat opiskelleet myös entisöintiä. Leila Hakkarainen on osallistunut yhteisnäyttelyihin ja hänellä on ollut myös omia näyttelyitä, esimerkiksi ensimmäisessä Taiteiden Yössä Helsingissä. Hän on osallistunut myös taideleireille.

> Galleria Pikantissa on ympäri vuoden vaihtuvia taidenäyttelyitä. Lisäksi
> siellä on kahvipiste ja lahjatavaramyymälä, jossa on Padasjoen
> taideyhdistyksen jäsenten tekemiä tavaroita.
> Galleria Pikantti, Keskustie 16
> ma - pe 10 - 17
> la 10 - 14
> su 12 - 15