torstai 5. toukokuuta 2011

”Pisara lensi iholle – purjehdusmatkan prosessointia sekatekniikalla

-->
Pikantti 2 – 29.5.2011, Padasjoki

-->
Pisara lensi iholle – näyttely on syntynyt tarpeesta työstää omalla veneellä tehdyn purjehdusmatkan (2005 - 2006) kokemuksia. Vuosi purjeveneessä, aaltojen ja maininkien keikutuksessa, uusien satamien ja maiden ihmettelyssä, kolmen viikon Atlantin ylityksineen, oli vahva kokemus, jota halusin työstää visuaaliseen muotoon.

-->
Matkan toteutuminen oli pitkäaikainen haaveeni ja lopulta monet kummallisetkin tapahtumat alkoivat toteuttaa unelmaani kuin itsestään. Haluan tällä näyttelyllä rohkaista näyttelyvierastani pitämään kiinni unelmastaan. Elämä voi tarjota yllättäviä käänteitä, joiden punaisena lankana voi jälkikäteen nähdä tarkoituksenmukaisuuden. Luopumisen rimpuilut ovat välttämättömiä, jotta uutta voi syntyä.

-->
Olen käyttänyt töissäni materiaalina vanhaa ja unohdettua. Punaisen mökin remontissa poisheitetyt kattolankut olivat lopulta alkuinnoittajia työskentelyyn ryhtymisessä. Muu materiaali löytyi maailmalta ja kotoa; roskakorista, romulavalta, pöytälaatikosta, kuivuneesta väripurkista, tieltä, rannalta, matkapäiväkirjasta jne. Yhdistämällä materiaalia ja ajatuksia toisiinsa, on syntynyt uutta elämää. Yhdistelyn ja löytämisen prosessi on ollut terapeuttinen ja innostava ja on tarjonnut mahdollisuuden sisäisesti koota Suuren Matkan paloja yhteen.
Tuija Kala-Hartman (paikalla la 7.5. klo 12 ja la 28.5. klo 12, muuten sop.muk.)
(0400-633002)