sunnuntai 7. elokuuta 2011

MAISTELLAAN TAITEELLISTA SATOA


Galleria Pikantissa on alkanut Padasjoen Taideyhdistyksen jäsenten yhteisnäyttely, jonka nimi on
”Vetoja ja viivoja” (31.7. - 2.9.2001).
Taulujen aiheiksi on löytynyt niin pohjoisen happamia pihlajanmarjoja kuin myös etelän makeita viinirypäleitä.
Kaikesta huomaa, että jälleen yhdistyksen jäsenten taiteellinen sato on kypsynyt maisteltavaksi ja koettavaksi.
Seinillä on sekä perinteisiä maalauksia että myös moderneja ja kokeilevia teoksia.
Näyttelyyn ovat tuoneet töitään niin padasjokelaiset kuin myös kauempana asuvat taideyhdistyksen jäsenet, joista monet ovat kesäpadasjokelaisia.
Teoksiaan ovat tuoneet Leila Hakkarainen, Pentti Helläkoski, Matti Hokka, Mervi Holm, Raimo Ilola, Sirkka Kerttula, Sari Kettunen, Sylvi Kinnunen, Ritva Koskinen, Katri Kumpulainen, Kauko Mielonen, Eeva Mäkelä, Lilja Mäkinen, Marketta Mäntynen, Maarit Oksanen-Biarowsky, Laila Paarvio, Aimo Riihinen, Eeva Salmensuu, Anja Santalahti, Eeva Suokko, Seija Suppula, Antero Taipale ja Pirkko Virkki.

Tästä joukosta tamperelainen Eeva Mäkelä osallistuu ensi kertaa taideyhdistyksen yhteisnäyttelyyn taidokkailla sinivirheitä maisemia kuvaavilla akryylimaalauksillaan sekä liitu- ja vesivärityöllään, joka kuvaa naishahmoa.
Maalaukset, piirrokset ja muu taide on aseteltu Pikanttiin värimaailmojen mukaiseen järjestykseen, mikä tekee harmonisen vaikutelman, vaikka jokaisella tekijällä onkin oma persoonallinen kädenjälkensä.
Osa tekijöistä vetää siveltimellä isoja ja voimakkaita linjoja, kun taas toisilla kädenjälki on hyvin tarkkaaa ja yksityiskohtaista.
Padasjoen Taideyhdistys pyörittää Galleria Pikantissa ympäri vuoden vaihtuvia taidenäyttelyitä. Kaksi kertaa vuodessa eli näin elokuussa ja toisen kerran joulun alla pidetään aina yhteisnäyttely, johon yhdistyksen jäsenet tuovat omat työnsä esille.
Pikantissa on myös jäsenten kädentaitomyymälä ja kahvipiste, jossa istumalla voi nauttia samalla ympärillä olevasta taiteesta.