tiistai 6. syyskuuta 2011

VÄRI TUO ILOA


Galleria Pikantissa on tällä kertaa kaksi näyttelyä yhdessä eli ”Meidän ryhmä” Padasjoelta ja Teemu Kaski Nastolasta (4.9. - 7.10.2011).

Nastolalainen taidemaalari Teemu Kaski on tuonut Pikanttiin näyttelynsä jo toista kertaa. Valtaosa maalauksista on uusia. Monet niistä hän on maalannut menneenä kesänä, joten tauluissa heijastuu sen parhaat muistot suomalaisissa maisemissa.
Hän käyttää tauluihinsa ensin akryyliväreijä, jotka kuivuvat nopeasti. Toisessa vaiheessa hän viimeistelee maalauksensa öljyväreillä.
Teemu Kaski matkustaa usein Suomen itäisellä puolella maalaten luonnon keskellä. Hänen vaimonsa on usein matkoilla mukana.
Teemu Kaski käyttää voimakkaita värejä ja saa luonnon kauneuden näkymään maalauksissaan. Hän on saanut vangittua valon ja varjon vaihtelun käyttämällä värejä taidokkaasti. Esimerkiksi järven vesi näyttää Teemun maalauksissa aivan vedeltä. Kaikki muukin näyttää tauluissa aivan aidolta ja alkuperäisen maiseman mukaan tehdyltä.

Toinen puoli Pikantin salista on padasjokelaisen ”Meidän ryhmän” eli Visapuiston päivätoimintaryhmän ja myös Riekkotien asukkaiden ilokseen, työkseen ja terapiakseen valmistamaa taidetta.
Joukossa on myös Wellamo-opiston taidepiireissä tehtyjä töitä.

Yhteen on koottu eri vuodenaikoja kuvaavia taideteoksia, jotka ovat saaneet nimekseen ”vuoden purjehdus”, joka tiivistyy kartongista rakennetuissa purjeveneissä .
Seiniltä löytyy kauniita hehkuvia väriyhdistelmiä maalauksina, piirroksina ja askarteluina laidasta laitaan. Seinällä on kruunupäiden eli prinssin ja prinsessojen kuvia. Myös lattialta löytyy kirjoitettu satu ja satukuvia.
Pöydällä on poppanan päällä savilaattoihin ikuistettuja syvällisiä ajatuksia elämänmenosta.
Eri menetelmällä tehdyissä teoksissa näkyy tekemisen ilo.
Ne ovat hyvillä mielin ja hymyssä suin tehtyjä töitä.