torstai 10. toukokuuta 2012

VÄRIKKÄÄT AKVARELLIT TÄYTTIVÄT PIKANTIN


Aurinkoisena sunnuntaina 6.5. Galleria Pikantissa vietettiin helsinkiläisen Nordea Art taidekerhon ”Kevään riemu” -näyttelyn (6. - 31.5.2012) avajaisia. Näyttely koostuu kahdeksan taiteilijan töistä. He ovat Pirkko Jylhä, Sirkka Kerttula, Ritva Korpua, Eeva Kultanen, Tua Mylius, Pirkko Nyqvist, Annaliisa Vekka, Tuulia Yli-Luopa.

Tästä joukosta Sirkka Kerttula on myös Padasjoen Taideyhdistyksen jäsen ja hän sai idean nordealaisten yhteisnäyttelystä jo viime kesänä.

(Ryhmäkuvassa vasemmalta oikealle: Ritva Korpua, 
Pirkko Nyqvist, Pirkko Jylhä, Sirkka Kerttula, Tua Mylius.)


Suurin osa näyttelyn teoksista (58/75) on herkkiä ja värikkäitä akvarelleja. Aiheina niissä on esimerkiksi kukkia, hedelmiä ja maisemia. Seinillä on myös muutamia öljyväritöitä. Ikkunalla riippuu useita sulatuslasitöitä. Esillä on myös vähän keramiikkaa sekä akryyli- ja grafiikkatyöt.Nordea Art taidekerhon alku on vuodessa 1954, jolloin SYP:n virkailijat perustivat pankissa työskenteleville taiteenharrastajille oman kerhon. Vastaavanlaisen kerhon perustivat KOP:n virkailijat puolestaan 1960-luvulla.
Tavoitteena oli saada aikaan työn vastapainoksi harrastekerho (maalaus- tai savikurssit), johon kaikilla pankkilaisilla oli mahdollisuus osallistua kiinnostuksensa mukaan. Näin jäsenet voivat harjoittaa kädentaitoja ja luovuutta. Taiteentuntemuksen lisäämiseksi järjestettiin opastettuja taidenäyttelyjä ja taide- ja maalausmatkoja.

Kerho toimii edelleen Nordeassa ja tavoitteet ovat samankaltaiset. Taideharrastus on kuitenkin monipuolistunut kaikkiin mahdollisiin taiteenmuotoihin. On järjestetty esimerkiksi keramiikka-, lasityö-, grafiikka- ja kalligrafiakursseja.