maanantai 6. elokuuta 2012

ELOKUISIA TAIDE-ELÄMYKSIÄ


Galleria Pikantissa avautui sunnuntaina Padasjoen taideyhdistyksen jäsenten ”Oi eloa” -yhteisnäyttely (5.8. - 7.9.2012).

Näyttely koostuu 21 jäsenen tuomista taideteoksista. Töitään ovat tuoneet Andras Gönczöl, Leila Hakkarainen, Matti Hokka, Liisa Holm, Melissa Holm, Mervi Holm, Petri Holm, Kati Jalli, Kikka Kainu-Lehto, Taina Karejoki, Sirkka Kerttula, Tellervo Kirjonen, Inka Kuisma, Lilja Mäkinen, Marketta Mäntynen, Laila Paarvio, Eeva Salmensuu, Anja Santalahti, Seija Suppula, Antero Taipale ja Tapani Uronen.

Pikantissa on esillä öljy-, akryyli-, ja akvarellimaalauksia, valokuvia, tiffanytöitä, puuveistoksia ja muilla tavoin toteutettuja teoksia.

Helsinkiläinen, kesäauttoislainen Leila Hakkarainen on rakentanut ikkunapenkille mielenkiintoisesti jännitteisen tilataideteoksen. Innoituksen hän kertoo saaneensa Paulo Coelhon Alef-kirjasta.


Padasjokelainen kuvataiteilija Mervi Holm on maalannut tarkalla kädellä kookkaita, ruskeanhohtoisia akryylimaalauksia. Hän kuvaa töissään linnun lentoa ja tuulen mukanaan kuljettamia lehtiä


Ikkunalla on Matti Hokan ”Maailman synty” -puuveistos, jossa parhaillaan linnunpoikanen kuoriutuu.Lilja Mäkisen kesäinen ”Pyykkimuija”-öljyvärimaalaus tuo eläväksi menneitten aikojen tavan pyykätä järven rannalla.


Yksi Padasjoen taideyhdistyksen uusista jäsenistä on lahtelainen, kesänyystöläläinen Kati Jalli. Hän toimi kuvataideopettajana viime kevätkaudella Wellamo-opistossa, mistä moni yhdistyksen jäsen on tullut hänet jo tuntemaan. Kati toi yhteisnäyttelyyn kukka-aiheisia akryylimaalauksiaan.


Helsinkiläinen, kesäkaukelalainen graafikko Liisa Holm on myös uusi yhdistyksen jäsen ja osallistuu nyt ensimmäistä kertaa Pikantin näyttelyyn akryylimaalauksillaan, jotka ova tyyliltään abstrakteja. Yhdessä maalauksessa hän on käyttänyt turvotettuja ohranjyviä, jotka tuovat työhön kolmiulotteisuutta.


Uusi yhdistyksen jäsen, nuori taiteentekijä Melissa Holm on maalannut eläinaiheisia töitään akvarelliväreillä, mustalla tussilla ja kahvilla.Pikantin nuorin kuvantekijä on hollolalainen Inka Kuisma, joka on tuonut näyttelyyn akryyliväreillä toteutettamiaan fantasiatyylisiä muotokuvamaalauksia.Edellä mainitut nuoret ovat tuoneet nyt ensimmäistä kertaa Padasjoen taideyhdistykseen yhteisnäyttelyyn töitään.

Galleria Pikantin töistä voi huomata, että taiteenteossa vain mielikuvitus on rajana. Tietynlainen kokeilunhalu väreillä ja materiaaleilla on jopa toivottavaa. Taiteenteossa tietty leikkimielisyys on paikallaan.