keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

LUONNONRAUHAA PIKANTISSA


Galleria Pikantissa on alkanut padasjokelaisen Anja Santalahden 
”Luonnonrauhaa”-taidenäyttely (1.7. - 3.8.2012).
Taiteilija on syntynyt Tampereella. Hän on käynyt Kauppakorkeakoulun Helsingissä.
Anja Santalahti on myös Padasjoen Taideyhdistyksen perustajajäsen. 
Yhdistys perustettiin vuonna 1983.
Taideopetusta hän on saanyt taiteilija Esko-Pekka Mäkelältä. 
Hän on harrastanut myös taiteen itseopiskelua.Anja Santalahti on aloittanut öljyvärimaalausten teon vuonna 1975. Viime vuosikymmenien aikana hänellä on ollut lukuisia omia näyttelyitä. Hän on osallistunut maalauksillaan myös hyvin paljon erilaisiin yhteisnäyttelyihin.

Anja Santalahti saa aiheita maalauksiinsa usein lähiluonnosta. Luontokuvia tehdessään hän käyttää tukena usein valokuvia. Hän ei anna kuitenkaan teoksilleen paikannimiä, koska valmis maalaus näyttää erilaiselta kuin esikuvansa.Vuosien kuluessa eläimet ovat tulleet tärkeäksi osaksi maalausta. Pikantin näyttelyssä on maalauksia suloisista kissoista viinimarjojen ja voikukkien hahtuvapallojen keskellä. Piikikäs siili puolestaan istuu kärpässienten vieressä.
Taiteilijan kädenjälki on hallittua, tarkkaa ja herkkää. Metsä- ja järvimaisemista löytyy niin utua kuin eläimiäkin. Ikkunapenkillä on kiviä, joihin on maalattu lintujen kuvia.
Anja Santalahti kertoo maalausten kuvaavan vain kauniita asioita, joiden hän toivoo tuottavan katselijoille hyvän olon ja mielenrauhaa.