tiistai 9. huhtikuuta 2013

LUKIOLAISTEN JA YLÄKOULULAISTEN OPPILASTÖIDEN NÄYTTELY 8. - 26.4.2013


Galleria Pikantissa on alkanut Padasjoen lukiolaisten ja yläkoululaisten oppilastöiden näyttely. Kuvaamataitoa ja tekstiilityötä opettaa Marja Rahikainen ja teknistä työtä Vesa Koskinen. Esillä on nuorten monilla eri tekniikoilla toteuttamia töitä.

7.-luokkalaiset ovat piirtäneet näyttäviä graffiteja ja hienoja eläinten kuvia öljypastelliliiduilla. He ovat myös tehneet suurisilmäisiä omakuvia mangatyyliä käyttäen. Nuoret ovat piirtäneet tussilla hyvin tunnistettavia idolikuvia, jotka on ripustettu sermille. Seinällä on myös nuorten tekemiä kookkaita sarjakuvia.


Oppilaat ovat tehneet myös kokeilevaa taidetta eri materiaaleista. Abit ovat muokanneet käytettyjä kenkiä taiteellisiin tarkoituksiin. Otsikkona on ”Kenkien uusi elämä”. Pikantissa on näytteillä jälleen myös lukiolaisten kuvataidediplomitöitä.


Seinällä on 7. - 9. -luokkalaisten tekstiiliyön tunneilla tekemiä vaatteita, joista osa on juhlamekkoja. Pikantin ikkunapenkeillä on myös nuorten tekemiä myynnissä olevia virkattuja kippoja, puupalleja ja taontatöitä.


Kannattaa tulla katsomaan padasjokelaisten nuorten taidetta ja käsitöitä.