tiistai 2. kesäkuuta 2015

Sitten ja Nyt - maalauksia naisista ja munista 31.5.-27.6.2015

Galleria Pikantissa Padasjoella on alkanut lahtelaisen, padasjokelaissyntyisen Maija Rekolan taidenäyttely.

Tietoja taiteilijasta
Maija Rekola (s. 1980) on lahtelainen harrastetaiteilija. Hän on kirjoittanut ylioppilaaksi Lahden yhteiskoulun kuvallisen viestinnän ja muotoilun linjalta vuonna 2000 ja valmistunut Helsingin yliopistosta kasvatustieteen kandidaatiksi vuonna 2006. Tutkintoon sisältyi erillinen taito- ja taideaineiden opintokokonaisuus. Vuonna 2011 Rekola sai päätökseen aikuistentaiteen perusopinnot Lahden Wellamo-opistossa. Rekolan töitä on ollut aiemmin esillä muutamissa yhteisnäyttelyissä. Sitten ja Nyt on hänen ensimmäinen oma näyttelynsä. 


Polvet, akryyli canvaspohjalle, 2015
"Olen lapsesta asti maalannut tai piirtänyt vaihtelevassa määrin. Elävästä mallista piirtämistä ja maalaamista pidän erinomaisena rentoutumiskeinona, ja osallistunkin elävän mallin piirtämisen kursseille aina kun mahdollista. 

Vaaleanpunainen kierto, öljyväri kierrätyspohjalle, 2015

Syksyllä 2014 aloitin maalaamisen elävästä mallista, ja jos mahdollista, pidän siitä vieläkin enemmän kuin piirtämisestä. 

Helmet, öljyväri kierrätyspohjalle, 2015

Toinen näyttelyni aihe, linnunmunat, ytimekkäästi munat, kiinnostavat muotonsa ja yhtä aikaa kestävän ja hauraan materiaalinsa vuoksi. Tästä aiheesta jäi kuitenkin useampi työ vielä muhimaan kuin valmistui tähän näyttelyyn. 

Brion mäyräkoira, öljyväri kankaalle, 2009

Koska olen harrastetaiteilija, halusin tuoda esille myös muita töitäni. Ehkä joskus vielä pidän sellaisen "oikean" näyttelyn, jonka työt muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden. 

Persjalkanen, öljyväri kierrätyspohjalle, 2015

Tervetuloa!"

Hahmotelma, akryyli kierrätyspohjalle, 2015