sunnuntai 10. tammikuuta 2016

HEIKKI TOIVOSEN LINTUKUVIA 10.1. - 5.2.2016

Galleria Pikantissa on avautunut padasjokelaisen 5.-luokkalaisen Heikki Toivosen valokuvanäyttely, joka suurimmaksi osaksi koostuu hänen Padasjoella ottamistaan lintukuvista.Hän aloitti lintujen valokuvaamisen jo kolme vuotta sitten 8-vuotiaana. Perhe ja isovanhemmat toimivat hänen parhaina tukijoukkoinaan harrastuksen parissa.Heikki on Pikantin näyttelyhistorian tähänastisista oman näyttelyn näytteilleasettajista nuorin.
Harrastuksensa alkuvaiheessa hän kuvasi isän ostamalla kameralla tali- ja sinitiaisia.

Heikki mainitsee suosikkejaan olevan kuvat laulujoutsenesta, valkoselkätikasta ja mandariinisorsasta, jonka hän kuvasi 21.4.2013 Padasjoen kirkkopuistossa. Kaakkoisaasialaista alkuperää olevaan lajiin kuuluva mandariinisorsa oli lentänyt Suomeen sinisorsaparven mukana.
Heikki kertoo vuosien mittaan tunnistaneensa 131 eri lintulajia Padasjoen alueella.
Parhaat valokuvausajankohdat ovat lintujen kevät- ja syysmuutot. Hän käyttää digijärjestelmäkameraa kuvaamiseen.

Heikki Toivonen on osallistunut laulujoutsenista, kalatiiroista ja haarapääskystä ottamillaan kuvilla eri tahojen järjestämiin valokuvakilpailuihin.
Lintujen lisäksi Heikki on tuonut näyttelyyn myös muista eläimistä ottamiaan kuvia. Kuvia näyttelyssä on kaikkiaan 105 kpl. Pikantin tiskillä on myös kaksi kirjaa, joista löytyy lintukuvien yhteyteen merkittyjä päivämääriä ja paikkoja.

Nyt on erinomainen tilaisuus opetella lintujen nimiä ja tuntomerkkejä Pikantissa. Koiraslinnut ovat aina yleensä värikkäämpiä kuin naaraat, minkä voi todeta omin silmin näyttelyssä.

Heikki Toivosen osallistumiset valokuvakilpailuihin:

Laulujoutsenet, Liminganlahden lintukuvakilpailu 2015, finaalin 8. sija
Tiiran soidin sateessa, Päijät-Hämeen luontokuvakilpailu 2015, erityismaininta

Haarapääsky, Päijät-Hämeen lintutieteellinen yhdistys, pääskyskisa lapsille