maanantai 8. helmikuuta 2016

TAIDETTA YKSITYISKOKOELMASTA 7.2. - 4.3.2016

Galleria Pikantissa Padasjoella on alkanut ”Taidetta yksityiskokoelmasta” -näyttely, joka koostuu kahdeksan eri taiteilijan maalauksista. Työt ovat eri vuosikymmeniltä. Maalausten aiheena on maisemat ja asetelmat. Muutaman taiteilijan koulutuksesta ja teoksista löytyy tietoa runsaasti. Joistakin taiteilijoista puolestaan löytyi vasta sukunimi ja etunimen alkukirjain. Joka tapauksessa myös heidän työnsä herättää katsojan mielenkiinnon.

 Yhden niistä on maalannut Tauno Rautapalo-Rapp (1914 – 1998). Taiteilija on maalannut tunturiaiheisen ”Kolme koivua” -työn öljyvärillä käyttäen palettiveistä. Rautapalo-Rapp on elämänsä aikana kirjoittanut myös 19 kirjaa, joista useimmat ovat nuortenkirjoja.

Tauno Rautapalo-Rapp, Kolme koivua, öljyväri

Esillä on kaksi taiteilija Alpo Vannisen öljyvärimaalausta, joista toinen on talvinen jokimaisema. Hän vuosikymmenien ajan pitänyt runsaasti yksityisnäyttelyitä ja osallistunut ahkerasti yhteisnäyttelyihin.
Alpo Vanninen, Talvinen jokimaisema, öljyväri
Seinällä on myös kaksi taiteilija Eva Vannisen maalaamaa asetelmaa, joissa näkyy tarkka kädenjälki ja viimeistelty lopputulos.

Eva Vanninen, Asetelma II, öljyväri
Näyttävä öljyvärimaalaus talvisesta Porvoosta lumisine puineen on V. Nopasen käsialaa.


Nopanen, Talvinen Porvoo, öljyväri
Lumen keskellä näkyy rekiura H. Virtasen maalaamassa taulussa.

H. Virtanen, Rekiura, öljyväri

Jokaisella taiteilijalla on oma jäljittelemätön tyylinsä, joka voi toimia toisille inspiraation lähteenä.