maanantai 1. elokuuta 2016

ELOKUINEN TAIDENÄYTTELY PADASJOELLA 31.7. - 2.9.2016

Galleria Pikantissa on avautunut Padasjoen Taideyhdistyksen yhteisnäyttely, johon osallistuu 16 jäsentä eli Matti Hokka, Melissa Holm, Mervi Holm, Kati Jalli, Kikka Kainu-Lehto, Sirkka Kerttula, Katri Kumpulainen, Eeva Mäkelä, Laila Paarvio, Teemu Paarvio, Tuula Parviainen, Aimo Riihinen, Tiina Salldén, Eeva Salmensuu, Anja Santalahti, Antero Taipale.

Jäsenet ovat tuoneet Pikanttiin kollaaseja, etsauksia, muovailu-, tussipesu- ja sekatekniikkatöitä sekä posliini-, akryyli-, akvarelli- ja öljymaalauksia. Aiheet ovat löytyneet luonnosta, kasveista, maisemista, eläimistä ja ihmisistä.

Osalla taiteilijoista ja taideharrastajista on jo vuosikymmenien kokemus maalaamisesta, kun taas toiset ovat harrastaneet sitä vasta lyhyen aikaa. Monella tyyli voi olla hioutunut, mutta ote varsin luova. Tekotapoja voi aina omaksua myös toisilta taiteen harrastajilta. Taustalla oleva taidekoulutus näkyy myös monen jäsenen tauluissa. Yhdistyksen tavoitteena on edistää taideharrastusta paikkakunnalla.


Ensimmäistä kertaa yhteisnäyttelyyn osallistuu taideyhdistyksen uusi jäsen padasjokelainen Tiina Salldén akryylimaalauksillaan.
Tiina Salldén, Mumman MANSIKAT, akryyli

Kikka Kainu-Lehto puolestaan on kollaasiensa lisäksi tuonut sekatekniikkatyön, jonka pohjana hän kertoo käyttäneensä tapettia, johon hän sitten on maalannut ja piirtänyt abstrakteilta vaikuttavia kuvioita.
Kikka Kainu-Lehto, Talvinen Aamunkoi, sekatekniikka

Matti Hokka on yhdistänyt maalaukseensa vanhojen kultakauden maalauksien hahmoja humoristisesti.
Matti Hokka, Päivitetty Aino-taru, öljyväri

Sirkka Kerttulalla on pitkä kokemus kesäisten kukka-akvarellien maalaamisesta.
Sirkka Kerttula, Kukat maljakossa, akvarelli

Eeva Salmensuun öljymaalauksen joutsenet saavat ilmaa siipiensä alle.
Nuori taiteilija Melissa Holm on maalannut akryyliväreillä hirven viileille lakeuksille. Sokerina pohjalla on Kati Jallin tussipesumenetelmällä valmistamat makeiden herkkujen kuvat.
Pikantissa voi istahtaa nauttimaan kahvipisteen kotileivonnaisista taiteen katselun lomassa. Käsityömyymälästä puolestaan voi ostaa Padasjoen Taideyhdistyksen jäsenten tekemiä tuotteita.