tiistai 1. toukokuuta 2018

LOHIKÄÄRMETAITEILIJAN GRAFIIKKAA 29.4.-30.5.2018


Padasjoella Galleria Pikantissa on alkanut espoolaisen taidegraafikon ja rakennusarkkitehdin Kristiina Kellokosken taidenäyttely, joka koostuu grafiikasta, jonka pääaiheena ovat lohikäärmeet talomiljöissä. Hän tekee grafiikkaa perinteisin menetelmin kuparilevyä käyttäen. 


Kuvien lohikäärmeet ovat jatkuvasti liikkeellä. Ne lentävät kattojen yllä kokonaisena parvena tai kieppuvat auringonnousussa.

​Hannalan ylilento, 2008

Kristiina Kellokoski on kaivertanut sekä lohikäärmeiden että talojen kuvat persoonallisesti ja voimakkaasti tyylitellen. Rakennukset näyttäytyvät monimuotoisina ja mielikuvituksellisina. Hän on luonut kuviinsa vahvan satumaisen tunnelman.

​Pilviin piirtäjät, 2015

Taiteilijan piirtämät lohikäärmeet ovat kaiken tilan vieviä arjen riemua ja tuskaa kuvaavia tarulentoja. Hänen kuvansa ovat tarinoita, vertauskuvia arjen taisteluista. Hän kokee kuvien tekemisen tervehdyttävänä. Se on onni ja etuoikeus. Kuvien kautta hän jakaa hyvää mieltä.

Lohikäärmeiden auringonnousu, 2017

Kristiina Kellokoski on Helsingin Taiteilijaseuran jäsen.
Hän on pitänyt runsaasti yksityisnäyttelyitä, etupäässä Helsingissä.

Soittava Lohikäärme, 2001

Hän on osallistunut myös moniin yhteisnäyttelyihin kotimaassa ja ulkomailla, kuten Kiinassa (1st International Print Biennal, Yushun China 2009), Mexicossa, Saksassa, Italiassa ja Romaniassa.

​Sähkölohikäärme aamulla, 2009


Töitä esillä kokoelmissa:

Arts Center Bibliotheca Alexandrinass, Egypt 2009
Prints for Peace Monterrey, Mexico 2009

​Iloinen Lohikäärme, 2009