sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

HEIJASTUS 1.-29.6.2018


Galleria Pikantin kesäkuun taiteilijoita ovat siskokset Helena Ronkanen Savonlinnasta ja Paula Lindström Helsingistä. Heidän taidenäyttelynsä ”Heijastus” koostuu öljyväritöistä, joiden aiheina ovat maisemat, luonto, eläimet, ihmiset ja asetelmat.


Helena Ronkanen ja Paula LindströmPaula Lindström viettää miehensä kanssa kesät mökillä Padasjoen Vesijaolla Valomäessä. Siellä on hyvä maalata. Hän kokee maalaamisen olevan ihana harrastus, joka antaa voimaa ja uudistaa mieltä. Aina uuden työn valmistuttua hän alkaa jo ajatella seuraavaa aihetta.


Paula Lindström, Heijastus, öljyPaula Lindström on harrastanut posliinimaalausta 1970-luvulla. Vuonna 2007 hän innostui maalaamaan akvarelleja työväenopistossa Kaapelitehtaalla Helsingissä.

Hän siirtyi vuosikymmenen vaihteessa maalaamaan öljyväreillä ohjaajanaan Mauri Häkkinen.

Paula Lindström on Suomen Taiteilijat ry:n jäsen. Hän on pitänyt omia näyttelyitä ja osallistunut myös yhteisnäyttelyihin Helsingissä.


Paula Lindström, Kellastuneet lehdet, öljySiskoksista nuorempi Helena Ronkanen on paluumuuttanut Savonlinnaan 18 vuoden Helsingissä asumisen jälkeen. Hänen siveltimestään ovat lähtöisin esimerkiksi raikkaat unikkotaulut Pikantin seinällä.


Helena Ronkanen, Iso unikko, öljyHän on opetellut öljyvärimaalauksen eri menetelmiä useissa opinahjoissa.
Helsingissä hän on käynyt Johannan Taidekoulua, työväenopistoa Kaapelitehtaalla Helsingissä ja Savonlinnan Linnalanopistoa.


Helena Ronkanen on pitänyt omia näyttelyitä ja osallistunut myös erilaisiin yhteisnäyttelyihin pääasiassa Helsingissä ja Savonlinnassa.


Helena Ronkanen, Silta talvella, öljy
Galleria Pikantin uudet aukioloajat ovat:
ma-pe 10-15.30
la 10-14
juhannuksena 22.-23.6. suljettu