keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

HEINÄKUISIA KUVITELMIA


Padasjoella Galleria Pikantissa on alkanut Mervi Holmin, Viikka Holmin, Petri Holmin ja Liisa Holmin Kuvitelmia 4 -taidenäyttely (1.7.-3.8.2018), joka on jatkoa aikaisempiin samannimisiin näyttelyihin.

Tekotapoina ovat akryyli, akvarelli, tussi, lyijykynä ja guassi. Aiheina ovat eläimet, ihmiset, maisemat ja rakennetut miljööt. Jokaisella taiteilijalla on oma tyylinsä.


Espoolainen graafinen suunnittelija Liisa Holm kertoo tällä kertaa näyttelyssä olevien akryylitöidensä valmistuneen vuoden sisällä. Teemana viidessä työssä on rakennettu ympäristö. Näkymien pohjana ovat eletyt kokemukset ja näkymät matkoilta. Salaperäiset tunnelmat ja uninäkymät kätkeytyvät rakennusten taakse ja taustalle.

Liisa Holm, Gran Rey II, akryyliParissa työssä – ”Dream” ja ”Liliuokalani” – kuvastuu unimaailman salaperäisyys.


Liisan veli Petri Holm on tuonut näyttelyyn akryylimaalauksiaan. Seinillä on taiteilijan useille kustantamoille tekemiä kansikuvitusoriginaaleja, joissa kädenjälki on fotorealistisen tarkkaa.

Petri Holm, Kansikuvitusoriginaali " Don Camillo", Wsoy 1988, akryyliEsimerkiksi muotokuvat ja hiekkarannan simpukat ovat yksityiskohtineen vaikuttavia.


Petri Holm, Kareliaana, akryyliNuori taiteilija Viikka Holm on maalannut fantasiatyylisiä eläinhahmoja. Esimerkiksi hänen tekemänsä keltaoranssi ”Särö” luo jännittävän vaikutelman monelle pörröisiin kissoihin tottuneelle. Hänen akryyli-, tussi- ja mustetöissään näkyy niin tarkkuus kuin luova mielikuvitus.

Viikka Holm, Särö, akryyliTaidekoulutuksensa ja omien tekniikoidensa lisäksi Viikka Holm on saanut hyviä vaikutteita vanhemmiltaan Merviltä ja Petriltä taiteen tekemiseen.

Viikka Holm, Tyven, akryyli


Mervi Holmilta on Pikantin näyttelyssä monia lintuaiheisia akryylitauluja, kuten ”Korppi” ja ”Golden Eagle, Kotka”. 

Mervi Holm, Pieni viestinviejä, akryyliHänen kädenjälkeään ovat myös herkät lyijykynäpiirrokset.Vuosien mittaan hän on usein tehnyt myös art deco -tyylisiä tauluja, joista tällä kertaa on mukana ”Toscanan aurinko”.


Mervi Holm, Toscanan aurinko, akryyli


Kuvitelmia katsellessasi voit itsekin saada inspiraation taiteen tekemiseen.