keskiviikko 8. elokuuta 2018

ELOKUISIA ELÄMYKSIÄ 5.8.-7.9.2018


Padasjoella Galleria Pikantissa on alkanut Padasjoen Taideyhdistyksen jäsenten yhteisnäyttely, johon osallistuu 10 taiteilijaa tai taideharrastajaa eli Matti Hokka, Kati Jalli, Sirkka Kerttula, Ritva Koskinen, Paula Mertsalmi, Eeva Mäkelä, Marketta Mäntynen, Laila Paarvio, Eeva Salmensuu ja Antero Taipale. Töitä taidenäyttelyssä on 29 kappaletta.
Aiheina ovat maisemat, ihmiset ja eläimet. Seiniltä löytyy sekä realistisia että abstrakteja töitä. Kädenjälki voi olla herkkää, vahvaa tai kaikkea siltä väliltä.Espanjan lämpöä kuvaa Eeva Salmensuun voimakas unikkomaalaus, jossa yksittäiset kukat ovat tyyliltään pelkistettyjä.
Eeva Salmensuu, Unikkomeri Espanjassa, öljy 

Ensimmäistä kertaa Pikantin ulkoseinälle on kiinnitetty taideteos. Marketta Mäntynen on maalannut kookkaaseen tauluunsa unenomaisesti leijailevia ihmisiä. Funkkistalon seinä toimii hyvin taulun taustana.
Marketta Mäntynen, Suomi, onnellisten maa, akryyli


Tamperelainen Eeva Mäkelä on maalannut akryylilla enkelin kuvan viistoon leikatun puupalan kylkeen. Hän on maalannut myös värikkään kolmen taulun sarjan, jonka kuva-aiheen hän on ottanut Frédéric Bazillen maalauksesta ”Näkymä Castelnaun kylään”.
Eeva Mäkelä, Sinimekkoinen enkeli, akryyli puulle

Kati Jalli, Mietiskelijä, rakukeramiikka, seinäruukku

Sirkka Kerttula, Outoja kuvia 3, akvarelli

Paula Mertsalmi, Kuivatut ruusut, akvarelliVaihtuvien näyttelyiden lisäksi Pikantissa on myös jatkuva yhdistyksen jäsenten käsitöiden myynti. Pikanttiin voi poiketa myös kahvin ja kotileivonnaisten ääreen.