tiistai 13. marraskuuta 2018

PADASJOEN TAIDEYHDISTYKSEN JÄSENTEN YHTEISNÄYTTELY 12.11.2018 - 4.1.2019


Galleria Pikantin seinät ovat täyttyneet Padasjoen Taideyhdistyksen jäsenten taiteesta. Töitään ovat tuoneet 13 jäsentä eli Reinhard Boeck, Maria Damlin, Matti Hokka, Mervi Holm, Viikka Holm, Paula Mertsalmi, Marketta Mäntynen, Laila Paarvio, Elsa Pääkkönen, Anja Santalahti, Aili Silvennoinen, Raila Suomalainen ja Antero Taipale. Tauluja on yhteensä 44.

Viikka Holm, Harhautus, akryyli, öljypastelli
Taulujen aiheina ovat luonto, maisemat, eläimet ja ihmiset. Tekotapoina ovat esimerkiksi öljy-, akryyli-, akvarelli- ja pastellimaalaus, valokuvaus sekä sekatekniikka.

Ensi kertaa Pikantin näyttelyyn töitään ovat tuoneet Elsa Pääkkönen, Maria Damlin, Aili Silvennoinen ja Raila Suomalainen. Jokainen tuo mukanaan myös oman kädenjälkensä.
Aili Silvennoinen, Kirkkojoen silta, öljy

Tällä kertaa lintuja kuvaavia töitä on runsaasti. Padasjoen maisemaan kuuluvat naakkaparvet, joita voi katsella nyt myös tauluun ikuistettuina.
Elsa Pääkkönen, Naakat kirkon yllä, öljy
Esillä on myös neljän pikkutaulun sarja peipoista, käpytikasta ja punatulkusta.
Maria Damlin, Tippelill (4-osainen), vesiväri, akryyli

Vesi virtaa Kirkkojoen sillan alta yhdessä maalauksessa. Toisessa taulussa paistaa tavallista kookkaampi oranssinhehkuinen kuu talvisen tien yllä.
Raila Suomalainen, Kuu, öljy


Pikantista on tullut jälleen joulupuoti, sillä pukinkonttiin sopivat taideyhdistyksen jäsenten tuotteet ovat levittäytyneet myös salin puolelle. Esillä on runsaasti mattoja, kortteja, huiveja, lapasia, villasukkia, pannunalusia, taottuja metalliesineitä, mehiläisvahakynttilöitä ja paljon muuta.