tiistai 5. heinäkuuta 2022

MONA LISA GOES PADASJOKI

Padasjoen Galleria Pikantissa voi tutustua heinäkuussa 2022 lauttasaarelaisen kuvataiteilija Thomas Wikströmin taiteeseen. Thomas on syntynyt Ruotsissa (s. 1959) mutta asunut Suomessa 1990-luvulta saakka. Thomas on erikoistunut klassiseen taiteeseen ja opiskellut myös Suomessa muun muassa HERA:ssa (Helsinki Atelier of Representational Art) Daniel Enckellin johdolla sekä Pietarin Taideakatemian ohjaamassa Repin-instituutissa.

 

Kuva: Tiina Wikström

- Uskon, että klassisen taiteen osalta elämme jonkinlaista renessanssia. Sosiaalisessa mediassa on nähtävissä, että kauneus ja harmonia resonoivat meissä, eikä modernin taiteen muotokieli välttämättä miellytä aivan kaikkia, Thomas toteaa.

 

Bran Stark - Arya ja valkoinen susi (inspered by Game of Thrones)


- Klassisessa taiteessa, varhaisesta renessanssista romantiikan aikaan, minua viehättää sen ymmärtäminen, miten menneiden aikojen mestarit työskentelivät, millaista tekniikkaa he käyttivät ja millainen maalaus esimerkiksi Leonardo da Vincin Mona Lisa oli alkujaan, ennen kuin ajan hammas sai sen kellastumaan ja halkeilemaan. Sovellan sitten oppimaani modernissa kontekstissa, taiteilija jatkaa.


Stilleben: Seurasaari

 

- Pyrin luomaan klassisen taiteen mestariteoksia omalla twistilläni, ja toisaalta luon omaa taidetta, jossa aiheina voivat olla esimerkiksi erilaiset maisemat, interiöörit tai muotokuvat. Tällä hetkellä minua inspiroivat erityisesti Rubensin, van Eyckin ja Aivazovskin työt. Lauttasaarelaisena ja Padasjoen mökkiläisenä myös meri- ja järvimaisemat, luonto, valo ja varjot ovat luonnollisia innoituksen lähteitäni. Päijänne ja sen suojelu ovat lähellä sydäntäni, ja lahjoitan siksi valikoiduista teoksistani Päijänteen Luonnonperintösäätiölle 20 %, kertoo Thomas Wikström.

 

Päijänteen nuori neito (Brita Hannuntytär Wirmala, Rapala n. 1590-1656, Padasjoki - Päijät-Hämeen ilves

Thomaksen taiteeseen voi tutustua Galleria Pikantissa sen aukioloaikoina 2.7.-29.7.2022. Lisää Thomaksen taiteesta voi lukea myös täältä:

 

https://www.thomaswikstromart.com/.

 

Kirjan seurassa

 

Näyttelytoimintaa

 

* Kesänäyttely Urajärven kartanolla 2021

 

* MALAMEGI ARTS LABORATORY -kilpailu kesällä 2021

 

* Suomen Taiteilijoiden 53. vuosinäyttely Kaapelitehtaalla kesällä 2021

 

* Suomen Taiteilijat Ry:n teemanäyttely Valon Taikaa / Magic of Light Kuusankoskitalolla keväällä 2022

 

 

Kuva: Tiina Wikström

 

Kesä ja syksy 2022:

 

* "Mona Lisa Goes Padasjoki: klassista ja modernia" Galleria Pikantissa Padasjoella 2.7.-29.7.2022  

 

* Suomen Taiteilijoiden 54. vuosinäyttely Kaapelitehtaalla elokuussa 2022

 

* Taidenäyttely Loviisan taidekeskuksessa / Konstcentrum Almska Gården i Lovisa, 12.9-2.10.2022

Kuva: Tiina Wikström