keskiviikko 3. toukokuuta 2023

LUONNOSTA-TAIDENÄYTTELY 2.-26.5.2023

Galleria Pikantin toukokuun taiteilijat ovat graafisen suunnittelun uran tehnyt Liisa Holm ja graafinen muotoilija Marja-Leena Muukka Espoosta.


Liisa Holm


- Jo lapsesta lähtien olin hyvin kiinnostunut piirtämisestä ja maalaamisesta, kertoo taiteilija. Työnikin sivusi rakasta harrastusta ja tein pitkän päivätyön graafisen suunnittelun alalla. Urani loppupuolella aloin aktiivisesti opiskelemaan taiteen tekniikoita Espoon Työväenopistossa (nyk. Omnia). Kävin pitkillä maalauskursseilla toistakymmentä vuotta ja nykyisin eläkkeellä muutaman kerran vuodessa viikonlopun mittaisilla ns. intensiivikursseilla.


Urban I


Olen työskennellessäni etsinyt omaa tyyliäni ja ehkä pikkuhiljaa löytämässä sen, mutta olen samalla koko ajan kiinnostunut uusista tekniikoista. En siis voi olla varma miltä työni näyttävät ensi vuonna. Se on tämän harrastuksen rikkaus, uuden löytäminen.


Olen osallistunut useisiin ryhmänäyttelyihin vuosien mittaan ja etenkin tämä Padasjoen Pikantti-galleria on tullut hyvin tutuksi.


Flowers I

Maalaustekniikkani on tällä kertaa akryyli, akryylimuste ja tussi. Etenkin akryylimuste tuntuu erittäin mielenkiintoiselta välineeltä. Se on kuin akvarelliväri, mutta värin pigmentti on paljon intensiivisempi ja kuivuttuaan väri on pysyvä. Sillä voi maalata kerroksittain ja sekoittaa hyvin moniin muihin tekniikoihin.


Maalausten aiheet tulevat luonnosta ja kuvitteelisesta rakennetusta ympäristöstä. Molemmat teemat kiehtovat kovasti, mutta näistä luonto on läheisin, arvioi Liisa Holm.M-L MUUKKA, Vuoden Graafikko 2004


- Olen graafinen muotoilija Marja-Leena Muukka. Palkittuja graafisia töitäni on ollut esillä eurooppalaisissa näyttelyissä mm. Pariisissa, Münchenissä, Brnossa ja Vilnassa sekä lisäksi kansainvälisissä julkaisuissa. Maineikas saksalainen Novum-lehti on esitellyt tuotantoani ja kehunut ”pohjoismaista otettani”.

Mielen lumikenttä I 

Olen toiminut Suomessa useiden kilpailuiden tuomaristossa. Olen myös työskennellyt graafisen muotoilun opettajana mm. Helsingin Taideteollisessa korkeakoulussa, Lapinyliopistossa ja Markkinointi-instituutissa sekä luennoitsijana viestinnän alan yrityksissä.Echinops 1


Yksinkertaisuus ja yllätyksellisyys ovat aina kiehtoneet minua. Valittu esitystapa (tekniikka) kertoo oleellisesti kuvan luonteesta ja tunnelmasta. Oleellisen muodon tavoittaminen, grafiittikynän karu jälki ja nyanssien taju vaativat muste- ja akvarellityöskentelyssä hienovaraista etenemistä. Hiili- ja akryylityöt taas ovat luonteiltaan suoraviivaisempia, mutta vaativat yhtä lailla tekijältään vahvan tunnelatauksen.
Tänään täällä Padasjoella on esillä oma sisäinen maailmani. Ei siis tilattuja töitä, kuten lähes aina toimenkuvaani kuuluu, kun teen esimerkiksi kirjojen ulkoasuja ja muuta graafista muotoilua.Marja-Leena Muukka

+358 40 740 9765

m-lmuukka@kolumbus.fi

www.muukkadesign.fi

@mlmuukka