tiistai 10. lokakuuta 2017

HISTORIAA JA TULEVAISUUTTA PADASJOEN LASTEN TAIDENÄYTTELYSSÄ

Galleria Pikantissa on alkanut Padasjoen lasten taidenäyttely (8.10.-10.11.2017), joka koostuu Kullasvuoren koulun oppilaiden, Majavan ja Pikkumajavan päiväkotien lasten sekä perhepäivähoitajien lapsiryhmien taideteoksista. 
Syksyisen luonnon värikylläisyys näkyy lasten töissä.
Pikantin tiskin takaa löytyy Majavan päiväkodin Peukaloisten laatimiin satuihin tekemiä eläinten kuvia, esimerkiksi iso susi ja hirvi.
Seinällä on esikoululaisten askartelemia ja piirtämiä kollaaseja, joiden teemana on ”Minä aikuisena Padasjoella”. He ovat toimineet vaiheittaista työskentelypolkua seuraten. Ensin on jutusteltu lasten kanssa. He retkeilivät kylällä ja kuvasivat mielenkiinnon kohteitaan. Seuraavaksi he tutkivat kuvia ”tulevaisuuden lasit päässään”. Ryhmissä lapset tuottivat sitten taidekollaasin teemasta.
Pikkumajavan päiväkodin lapset ovat tehneet kuvia syksyn lehdistä, sienistä ja juureksista.

Kullasvuoren koulun toka- ja kolmasluokkalaiset ovat tehneet syksyisiä maisemia. Tuuli on puhaltanut lehtiä valkoisista koivunrungoista. 
Kolmasluokkalaisten kädenjälkeä ovat myös talot pimeässä.

Nelosluokkalaiset ovat askarrelleet auringonkukkia Vincent van Gochin tapaan käyttäen kierrätysmateriaalina säilykepurkin kansia maalaamalla ne pulloväreillä.
Viidesluokkalaiset ovat piirtäneet ruskealle kartongille entisajan padasjokelaisia kouluja ja muita rakennuksia.
Suomi 100- juhlavuoden kunniaksi kuudennen luokan oppilaat ovat hakeneet innoitusta piirroksilleen vuoden 1906 postikortista, johon Suomi-neidon on taiteillut Ragnhild Sellen.