maanantai 8. tammikuuta 2018

KUVIA LUMOAVASTA YMPÄRISTÖTAITEESTA 8.1.-16.2.2018

Galleria Pikantissa on avautunut padasjokelaisen Marketta Mäntysen ”7 kesää” -taidenäyttely, joka koostuu ympäristötaidevalokuvista.

Hän on jo vuodesta 2007 esitellyt taidettaan kotonaan maalaistalon ympäristössä Padasjoen Neroskulmalla. Uudet akryylimaalaukset ovat olleet esillä aitassa. Edellisten vuosien tauluja on ripustettu vanhan talon seinille.
Museona oleva kookas vanha talo, joka on rakennettu vuonna 1750, on aina kiinnostanut kävijöitä.


Marketta Mäntynen alkoi vuonna 2009 taulujen maalaamisen lisäksi tehdä myös ympäristötaidetta, sillä olihan pihapiirissä tilaa monelle teokselle.
Ensimmäinen teos oli ”Tikapuut taivaaseen”. Korkeuden puolesta hänen piti tyytyä pihakoivuun, vaikka hänen haaveenaan oli tavoittaa lehtikuusen latva.
Hänen ympäristötaideteoksiaan on ollut parissa kolmessa näyttelyssä.
Taideteokset on purettu aina syksyisin, mutta ne jatkavat elämäänsä valokuvina.
Marketta Mäntynen on käyttänyt teoksissaan luonnonmateriaaleja, esimerkiksi kiviä, puuta ja sammalta. Eräässä työssä puun juurella on satumaisen isot jättiläisen jalat kynsineen.
Lisäksi hän on valmistanut töitään käyttäen muita materiaaleja, kuten narua, kangasta, pulloja, rautalankaa ja viikatteita. Esimerkiksi vanhoista pulloista hän on rakentanut kauniisti läpikuultavan pulloportin.
Hänen kekseliäissä ympäristötaideteoksissaan on paljon mielenkiintoista katsottavaa.
Pikantissa on myös hänen taidepostikorttejaan myynnissä.

Marketta Mäntysen valokuvanäyttelyn kuvia voi katsoa netissä etukäteen drivesta:Esittely hänen kaikesta aikaisemmasta taiteestaan on hänen kotisivuillaan:Lisätietoja Marketta Mäntynen 
0400 704222, marketta@me.com
Galleria Pikantti, Keskustie 16, Padasjoki

ma-pe 10-15.30
la 10-14

Tammikuusta maaliskuuhun sunnuntaisin suljettu.