keskiviikko 5. elokuuta 2020

LUOVUUS KUKKII ELOKUISESSA YHTEISNÄYTTELYSSÄ

Galleria Pikantissa on alkanut Padasjoen Taideyhdistyksen jäsenten yhteisnäyttely (3.8.-4.9.2020). Osallistujia on 15 eli Kirsi Collan, Matti Hokka, Mervi Holm, Viikka Holm, Kikka Kainu-Lehto, Sirkka Kerttula, Jouko Latva, Paula Mertsalmi, Eeva Kaarina Mäkelä, Jaakko Paarvio, Laila Paarvio, Elsa Pääkkönen, Eeva Salmensuu, Antero Taipale ja Tapani Uronen.

He ovat tuoneet öljy- akryyli- ja akvarellimaalauksia, piirroksia sekä sekatekniikkaa. Esillä on myös valokuvia, puutyö ja -veistos sekä kaksi pientä massamuotoilutyötä. Aiheet ovat löytyneet luonnosta, kasveista, eläimistä, ihmisistä ja rakennetusta ympäristöstä.


Paula Mertsalmi on piirtänyt ja kirjoittanut lapsille uuden eläimistä kertovan kuvakirjan ”Rodin ja kavereiden päivä”, jonka alkuperäiset kuvat ovat nyt esillä Pikantin seinällä. Kirja tulee pian painosta.

Paula Mertsalmi, yksi lastenkirjan kuvituskuvista, lyijykynä, värikynä


Seinällä on myös Eeva Salmensuun värikylläisiä maalauksiaHän on julkistanut elokuun alussa runokirjansa Ihmisen kokoinen elämä meissä”. Kirja sisältää myös kuvia hänen maalauksistaan.

Eeva Salmensuu, Ryöpyten, öljy


Elsa Pääkkösen maalaisaiheiset öljyvärityöt ovat löytäneet paikkansa Pikantin tiskin takana.


Matti Hokka on maalannut tauluihinsa lehmiä ja poutapilviä. Hänen käsistään on lähtöisin myös esimerkiksi eläinaiheinen puuveistos.

Matti Hokka, Kosiomenot, puuveistos


Eeva Kaarina Mäkelän öljyvärityöt luovat sadunomaisen tunnelman.

Eeva Kaarina Mäkelä, Tähtikirkas yö, öljy paperille


Sirkka Kerttula on tuonut näyttelyyn tuoreita luontoaiheisia akvarellitöitään.

Sirkka Kerttula, Syksyn hehku, akvarelli


Esillä on myös Kikka Kainu-Lehdon kesäisiä eläin- ja kukka-aiheisia akvarelleja.

Kikka Kainu-Lehto, La poéme, akvarelli, tussi


Viikka Holm on akvarellimaalauksessaan käyttänyt puhallustekniikkaa.

Viikka Holm, Piilo, akvarelli, muste


Jouko Latva osallistuu näyttelyyn valokuvillaan Päijänteen kansallispuiston maisemista.


Tapani Uronen on maalannut akvarelleja rhodoista eli alppiruusuista. Lisäksi hän on käyttänyt tussia saadakseen aikaan riittävän kontrastin kukkiin. Menneen vuosikymmenen aikana hän on pitänyt Pikantissa neljä omaa näyttelyä, jotka löytyvät blogista.