tiistai 8. syyskuuta 2020

HETA JÄRVIMAA-LUODON KERAMIIKKAA PIKANTISSA 8.9.-9.10.2020

Padasjoella Galleria Pikantissa on alkanut helsinkiläisen keramiikkataiteilijan Heta Järvimaa-Luodon näyttely. Esillä on myös hänen silkkipainotekniikalla tekemiään tauluja. 

Heta Järvimaa-Luoto opiskelee parhaillaan keramiikan artesaaniksi Espoossa. Kipinä keramiikkaan syttyi avoimessa keramiikkakoulussa Bostonissa, USA:ssa ja muutettuaan takaisin Suomeen hän perusti keramiikkapajan Helsingin Lauttasaareen. Aika Bostonissa loi pohjan hänen keramiikan ilmeelleen, joka värikkyydellään erottuu joukosta. 

Heta Järvimaa-Luoto on toiminut myös tekstiilialalla mallimestarina ja pukuompelijana.


 Hetan äiti ja sisko ovat muuttaneet Helsingistä Padasjoelle, ja kesämökki heillä on Auttoisilla. Heidän kontaktiensa avulla saatiin keramiikkanäyttely onnistumaan Pikantissa.

Heta on työskennellyt pitkään tekstiilialalla, mikä näkyy hänen tavassaan koristella käyttökeramiikkaa. Hän lähestyy kollaasimaisesti saven pintaa ja haluaa saada pinnoista mielenkiintoisia ja kerroksellisia sekoittaen erilaisia koristelutekniikoita selkeisiin muotoihin. Jotta suunniteltuun lopputulokseen päästään, on valmistusprosessissa monta vaihetta ennen kuin tuote on valmis. 



 Heta inspiroituu muun muassa kuluneista julkisivuista, rakennusten värityksistä, alkuperäiskansojen tekstiileistä, sekä kovan ja pehmeän kohtaamisesta. Silkkipainotekniikan avulla hän saa tuotteisiinsa painetun kankaan tunnelmaa. ”+”- ja ”0”-monoprinttimotiivit käyttökeramiikassa syntyivät hänen halustaan ilmaista huolensa koskien ilmastonmuutosta. 



Veneily on lähellä Hetan sydäntä ja printtiaiheita hän ideoi merellisestä maailmasta. 



 Käyttökeramiikan Heta pääosin valmistaa dreijaamalla ja lisää tuotteisiin mielenkiintoa, sekä yksilöllistä kädenjälkeä edelleen muotoilemalla dreijattuja tuotteita. 



Käyttökeramiikassa häntä viehättää ajatus kauniista yksilöllisestä tuotteesta, joka tuo arkeen iloa ja on osana ihmisten päivittäistä elämää. 


Keramiikka paja: Klaarantie 1, 00200 Helsinki 
Instagram: hetajarvimaa 

Kaikki lasitetut tuotteet ovat mikron ja konepesun kestäviä.