keskiviikko 18. marraskuuta 2020

PADASJOEN TAIDEYHDISTYKSEN JÄSENTEN YHTEISNÄYTTELY JA JOULUPUOTI

Galleria Pikantissa on alkanut Padasjoen Taideyhdistyksen jäsenten yhteisnäyttely (17.11.-31.12.2020). Näyttelyyn osallistuu 12 jäsentä eli Kirsi Collan, Matti Hokka, Viikka Holm, Kati Jalli, Jouko Latva, Paula Mertsalmi, Jaakko Paarvio, Laila Paarvio, Elsa Pääkkönen, Eeva Salmensuu, Raila Suomalainen ja Antero Taipale. Suurin osa heistä on padasjokelaisia.

 

Esillä on esimerkiksi öljy-, akryyli- ja pastellimaalauksia, valokuvia ja pieniä veistoksia. Töiden aiheina ovat maisemat, eläimet ja ihmiset. Myös muutamia abstrakteja maalauksia löytyy seiniltä.

 

Jouko Latva on ollut kameran kanssa liikkeellä, kun Padasjoella satoi lokakuussa lunta. Hänen valokuvissaan kevyt lumi koristaa tienoota.

Jouko Latva, "Eteenpäin elävän mieli". Opastavatko nuolet tiessä suuntaa?
Padasjoki, Kuusikuja. 


Elsa Pääkkönen on ikuistanut öljyväreillä maalauksiinsa kissatalon asukkaita.

Elsa Pääkkönen, Kissatalon asukas numero kolme, öljy

Kati Jallin akryyliväreillä maalaama muikkutaulu on silmänruokaa.

 

Kati Jalli, Sano: "Muikku", akryyli

Kirsi Collan Ylöjärveltä on maalannut tauluunsa läpikuultavin öljyvärikerroksin artistin kitaroineen.

Kirsi Collan, November Rain, öljy


Raila Suomalainen Kuhmoisista on maalannut akryyli- ja öljyväreillä taulun, joka kertoo korona-ajan luottamuksesta ja toivosta.

 

Raila Suomalainen, Luottamus ja toivo, akryyli ja öljy

Eeva Salmensuun uusin keltakukkainen öljyvärityö on näyttelyn kookkain taulu ja ainoa kaksipuolinen. Toisen puolen maalaus on seinää vasten.

Eeva Salmensuu, Syysruskan heleyttä, öljy
Suuresti ja simppelisti, öljy
kääntöpuolella  Pulkkilanharju, öljy


Matti Hokka on veistänyt puusta pitkäjalkaisen mutanttihevosen. Hän on tuonut paikalle myös pienen veistoksen, joka on luonnon ite-taidetta.

 

Matti Hokka, Riisitunturilla, öljy

Pikantti on jälleen joulupuoti. Taideyhdistyksen jäsenet ovat tehneet ahkerasti käsitöitä. Esillä on lahjoiksi sopivia tavaroita kaikenikäisille. Pikantin villasukkien avulla pysyvät varpaat lämpiminä. Pöydiltä ja ikkunoilta löytyy myös lapasia, myssyjä, huiveja, nalleja, joulukortteja, mehiläisvahakynttilöitä ja paljon muuta.

Pikantin jouluinen ikkuna

Galleria Pikantti

avoinna ti-pe 10-15.30, la 10-14

jouluna 24.-26.12.2020 suljettu