tiistai 4. toukokuuta 2021

PUUTARHASSA 4.5.-30.6.2021

Padasjoella Galleria Pikantissa on alkanut helsinkiläisen Johanna Virtasen Puutarhassa-taidenäyttely, joka koostuu esimerkiksi akryylimaalauksista pellavalle tai canvasille. Esillä on myös erilaisten tekotapojen yhdistelmiä, kuten akryyli ja kollaasi paperille sekä vesiväri ja värikynät paperille.


Töitä on näyttelyssä yhteensä 63, joista 24 on digitaalisia piirroksia gallerialaatuisilla väreillä paperille printattuna.

Maalausten sadunhohtoisessa puutarhassa aiheina on kukkia ja kissoja. Tämä on taiteilijan kolmas näyttely Pikantissa. Edellinen oli kesällä 2017.

Johanna Virtanen taustallaan: Puutarhuri, akryyli canvakselle 2020, Puutarhan kukkia, akryyli pellavalle, 2020 (Itse alusta asti tehty pellavapohja pohjustuksineen)

- Olen Pariisissa vaate- ja tekstiilisuunnittelijan koulutuksen saanut, kolmen nuoren aikuisen äiti Helsingistä, kertoo Johanna Virtanen.

Kukkamäki, akryyli pellavalle, 2020

-Tällä hetkellä suunnittelen vauvojen, leikki-ikäisten ja koululaisten sisävaatteita Jesper Junior -lastenvaateketjulle. Pitkästi yli 30 vuotta kestäneen suunnittelijauran lisäksi harrastan kuvataiteita monialaisesti. Olen Padasjoen taideyhdistyksen jäsen.

Puutarha, akryyli canvakselle, 2020

- Minulla on lähes kaksisataa vuotta pitkät juuret tiukasti Padasjoella Virmailan kallioilla, rannoilla ja metsissä, ainakin isoisän isoisään asti, ja siksi onkin taas ilo saada tuoda töitäni esille tänne Pikanttiin.

Kissan puutarha yöllä, akryyli canvakselle, 2020
- Tällä kertaa mukana on myös koruja, joita talvella innostuin tekemään, kun etätöiden ansiosta metrossa istumiset jäivät vähemmälle ja vuorokauteen tuli lisää tunteja!

Hortoileva hortonomi, Pro Marker tussityö paperille, 2020

- Iloa, valoa ja värien voimaa sekä ihanaa kesää teille kaikille, toivottaa taiteilija Johanna Virtanen.

Kiss me!!!, digitaalinen piirros, gallerialaatuisilla väreillä ja paperille printattu, 2020