maanantai 5. heinäkuuta 2021

OMA TIE KOKEILEMALLA

 Galleria Pikantissa on alkanut pirkanmaalaisen 28-vuotiaan Mio Mäkisen Roots-taidenäyttely (2.7.-30.7.2021).

- Olen syntyjäni padasjokelainen. Näyttelynimi ”Roots” eli juuret viittaavatkin juuriini Padasjoella, mutta myös ihmisten suhteeseen ympäröivään luontoon.

Asun puolisoni kanssa Tampereella ja studiotilani löytyvät Ylöjärveltä.

Arkisin toimin terminaalityöntekijänä, millä mahdollistan maalaustaiteeni ja studiotilani pitämisen. Hektinen päivätyö onkin hyvässä tasapainossa luovan työni kanssa. Taiteen kautta pääsen parhaiten ilmaisemaan itseäni ja palautumaan hektisestä työviikosta, kuvailee Mio Mäkinen.

Mio Mäkinen ja vierellä maalaus hänen siskontyttärestään.
A girl at the park/ öljyvärityö kankaalle 60 cm x 90 cm

- Olen pitkälti itseoppinut maalaamisen saralla kokeilemalla, lukemalla ja katsomalla, miten muut työskentelevät. Oman tieni olen löytänyt kokeilemalla, itseopiskelemalla ja olemalla utelias.

After rain/ öljyvärityö kankaalle 100 cm x150 cm


- Määrätietoisuus ja itsepintaisuus ovat johdattaneet minut tielle, jolla nyt olen. Tämä heinäkuun näyttely Galleria Pikantissa on ensimmäinen soolonäyttelyni ja virstanpylväs taiteellisella urallani, kuvailee Mio Mäkinen, joka myös valittiin Suomen Taiteilijat ry:n toukokuun taiteilijaksi. 

Noise / öljyvärityö kankaalle 30 cm x 80 cm


- Taiteilijana inspiroivia asioita löydän luonnosta ja elämästä ympärilläni. Koen, että nykyihminen on vieraantunut ympäröivästä maailmasta sen hektisyyden vuoksi. Tämä on suurin vaikuttava inspiraation lähde kuvatessani maalauksissa luontoa, hetkiä, tunnelmaa ja tarinaa.

Shortcut/ öljyvärityö kankaalle 135 cm x 75 cm


- Miten saan luonnon rauhallisuuden kankaalle? Kysyn sitä usein itseltäni. Ajoittain eteeni myös tulee artist`s block eli maalaaminen ja sen aloittaminen ovat hakusessa. Tähän on auttanut se, että olen luonut rutiineja myös maalaamisen ympärille. Ne auttavat minua keskittymään ja järjestämään aikani maalaamiselle. Ennen kaikkea pysähdyn ja haen toisenlaista lähestymistä luovuudelle.

Childhood background/ öljyvärityö kankaalle50 cm x70 cm (Padasjoelta maalattu)


- Mielestäni inspiraatio ei vain tule luoksesi. Sitä varten on oltava avoin, utelias ja tarkkailtava.

Ennen kaikkea nautin luovuudesta, väreistä, elämästä ympärilläni ja inhimillisyydestä. Olen koko elämän mittaisella matkalla maalaamiseni kanssa. Ikinä ei voi tietää, mistä seuraavaan teokseen aihe ja inspiraatio löytyy, miettii Mio Mäkinen.