torstai 2. kesäkuuta 2022

VÄRIEN MAAILMASSA 31.5.-29.6.2022

Padasjoella Galleria Pikantissa on avautunut helsinkiläisen, kesävirmailalaisen Johanna Virtasen ”Värien maailmassa” -taidenäyttely, joka koostuu monipuolisesta valikoimasta pääasiassa akvarelli- ja akryylitöitä. Maalauksia on yhteensä 86. Hän pitää nyt neljännen näyttelynsä Pikantissa.


Johanna Virtanen vierellään Metamorfoosi, akryyli pellavalle 2022,
käsissään Kukinto, akryyli kankaalle 2022

- Olen kolmen nuoren aikuisen lapsen äiti Helsingin Lauttasaaresta, isän sukujuuriltani virmailalainen jo monessa polvessa.

Opiskelin aikoinaan Pariisissa vaatesuunnittelijaksi ja sitä työuraa on kestänyt pitkästi yli 3 vuosikymmentä. Työn ohella harrastan taiteita monessa muodossaan, kokeilen jatkuvasti uusia työtapoja ja tekniikoita.

Nyt näyttelyssä esillä olevat maisemat ovat uusimpia töitäni ja mukana on myös tuttuja kissahahmoja, joita aloin tehdä jo parikymmentä vuotta sitten, kuvailee Johanna Virtanen.

Kissat, akvarelli paperille 2022

Osa maalauksista on abstrakteja tekstuurillisia akryylimaisemia kankaalle, jotkut niistä suuria, lisää taiteilija.

Hänen lempivärinsä on turkoosi, jonka hän on yhdistänyt kullanvärisiin muotoihin maalauksissaan. Onpa muutamassa työssä myös hiukan aitoa lehtikultaa.

Aamurusko, akryyli kankaalle 2022, Metsälampi, akryyli kankaalle 2022Esillä on myös runsaasti akvarellimaisemia.Järvi, akvarelli paperille 2021 ja Kaukaisuus, akvarelli paperille 2021


Yhdellä seinällä on muutamia muotikuvatyylillä tehtyjä akvarelleja. Pöydällä ja ikkunapenkeillä on pienempiä maalauksia. Töiden joukossa on myös muutama geelilevyvedos.

Kuunliljatyttö,akvarelli paperille 2022, Kukkatukka, akvarelli paperille 2022,
Viidakossa, akvarelli paperille 2022
- Värit ovat elämässä tärkeitä ja maalaaminen tuo itselleni paljon hyvää oloa, iloa ja rauhaa.


Villapaita akvarelli paperille 2021

Hyvää kesää kaikille näyttelyssä kävijöille!!!!

Terveisin Johanna