perjantai 7. heinäkuuta 2023

NÄKYVILLE PIILOTETTU 1.-28.7.2023

Galleria Pikantissa on avautunut heinolalaisen Mira Koskelan Näkyville piilotettu -taidenäyttely. Heinäkuun näyttely on taiteilijan toinen oma näyttely. Ensimmäinen oli hänen ystävänsä järjestämä yllätys Heinolassa helmikuussa 2023. Aiemmin hän on osallistunut Pikantissa järjestettyyn yhteisnäyttelyyn.


Mira Koskela vierellään maalaus Pelkkää illusiota

- Olen siis vielä untuvikko konkareihin verrattuna, mutta luomisen paloa ja kokeilunhalua on sitäkin enemmän, toteaa Mira Koskela. Tapani luoda taidetta on monesti sotkuista. Usein ovatkin kädet ja vaatteet maalissa. Opettelen yrityksen ja erehdyksen kautta. En ole opiskellut kuvataiteita. Harrastus on suhteellisen uusi – olen maalannut ja piirtänyt aktiivisemmin noin kahden kolmen vuoden ajan.


Maailmaa piilossa


- Harrastan paljon kierrättämistä ja tuunaamista, joten maalauksiin en yleensä hanki kehyksiä uusina, vaan ne ovat esimerkiksi kirppareilta hankittuja tai saatuja, kuvailee Mira Koskela. Monesti maalaan kehyksiä tauluun sopiviksi, tai sitten jätän ne juuri sellaisiksi kuin ne ovatkin. Elämä ja kolhut saavat näkyä, kuten meissä ihmisissäkin!


Outo puhelu


- Olen saanut aikuisiällä ADHD- ja Asperger-diagnoosit, ja niiden piirteitä tutkin itsessäni teosteni kautta.


Paha päivä


- Rakastan värejä ja rosoisia pintoja, mutta myös mustaa tussia ja järjestelmällisyyttä, kertoo Mira Koskela. Näitä kahta monesti yhdistelenkin ja annan niiden luoda mielenkiintoisia kontrasteja, jotka toivottavasti puhuttelevat myös muita kuin minua. Suurimman osan töistäni olen tehnyt erilaisia tekniikoita ja materiaaleja yhdistellen. Tykkään myös leikitellä kuvilla ja piilottaa yksityiskohtia tauluihin tai kääntää asiat päinvastoin kuin ne ovat. Ihan niin kuin meissä ihmisissäkin on monta eri puolta, aina ne ei vain näy ulospäin. Siellä ne kuitenkin ovat, pinnan alla tai ihan näkyvilläkin, kun vain tarkemmin katsoo. Näkyville piilotettuna.