maanantai 7. elokuuta 2023

VASTAVÄREJÄ JA VÄRIHARMONIAA PIKANTISSA

Galleria Pikantissa on alkanut Padasjoen Taideyhdistyksen jäsenten yhteisnäyttely (1.8.-6.10.2023). Näyttelyyn osallistuu 16 taiteilijaa ja taideharrastajaa eli Maria Damlin, Peter Damlin, Katri Hämäläinen, Raimo Kuitunen, Jouko Latva, Joanna Lundahl, Vesa Makkonen, Eeva Kaarina Mäkelä, Marketta Mäntynen, Jaakko Paarvio, Laila Paarvio, Elsa Pääkkönen, Eeva Salmensuu, Aili Silvennoinen, Antero Taipale ja Thomas Wikström. Useimmat osallistujat ovat padasjokelaisia. Töitä on yhteensä 39.Seiniltä löytyy esimerkiksi valokuvia, öljy- ja akryylimaalauksia, grafiittipiirroksia sekä sekatekniikkaa. Aiheina ovat eläimet, ihmiset, luonto ja maisemat.


Aili Silvennoinen, Pionit ikkunalaudalla, öljymaalaus, Vanha savusauna öljymaalaus


Eeva Salmensuu, Lapinlumoa, öljymaalaus


Jokaisen tekijän oma kädenjälki näkyy tauluissa. Kaiken kaikkiaan yhteisnäyttelyn työt ovat keskenään hyvin erilaisia. Esimerkiksi vastavärien käyttö luo mielenkiintoisen jännitteen töihin. Monet tekijät ovat myös käyttäneet maanläheisiä murrettuja sävyjä tauluissaan.

Peter Damlin, Shimgouzer, öljymaalausJouko Latva, Kamala kaato, valokuva


Raimo Kuitunen osallistuu ensimmäistä kertaa lintuvalokuvillaan yhteisnäyttelyyn Pikantissa.

Raimo Kuitunen, Helsingin henki, valokuva


Myös Vesa Makkosen kaksi itse tekemää sähkökitaraa on esillä Pikantin ikkunaseinällä ensi kertaa.

Vesa Makkonen, sähkökitarat


Helsinkiläinen Padasjoen kesäasukas Thomas Wikström piti vuosi sitten heinäkuussa oman taidenäyttelyn Pikantissa. Nyt hän on tuonut näyttelyyn kolme klassisella tyylillä tekemäänsä öljyvärimaalausta.

Thomas Wikström, Koti kaukana, öljymaalaus


Viime kesäkuussa Pikantissa oman taidenäyttelyn pitänyt helsinkiläinen Kuhmoisten kesäasukas Katri Hämäläinen osallistuu kissavalokuvillaan yhteisnäyttelyyn.