keskiviikko 1. toukokuuta 2024

MAALAUKSIA, JOHANNA VIRTANEN 30.4.-31.5.2024

Padasjoella Galleria Pikantissa on avautunut helsinkiläisen, kesävirmailalaisen Johanna Virtasen maalausten näyttely (30.4.-31.5.2024). Hän on Padasjoen Taideyhdistyksen jäsen.


- Pariisissa hankitun suunnittelijakoulutuksen jälkeen on kertynyt kokemusta suunnittelutyöstä jo lähes neljä vuosikymmentä, ja tuosta ajasta noin puolet on kulunut kuvataiteita monipuolisesti harrastaen ja kurssittautuen, kertoo taiteilija.

Seinille on ripustettu sekä pöydälle ja ikkunapenkeille aseteltu 60 teosta. Lisäksi 65 työtä löytyy kahdesta kansiosta pöydällä.


Tekotapoina ovat akryyli-, öljy- ja vesivärit. Esillä on myös esimerkiksi sekatekniikkaa. Joissakin töissä taiteilija on käyttänyt esimerkiksi gessoon sekoitettua hiekkaa. Näin hän saanut taulujen pintaan mielenkiintoista tekstuuria. Kansiossa on myös digitaalisia kuvia.


Taulujen aiheina ovat, kasvit, eläimet, ihmiset ja maisemat. Maisemat sijoittuvat veden äärelle. Johanna Virtanen muistelee lapsuutensa veneretkiä pappansa kanssa, jolloin aallokko veneen perässä oli aivan samanlaista kuin hän on ikuistanut erääseen tauluunsa. Monessa maalauksessa taivas hehkuu oranssina ja aniliininpunaisena. 

Ranta, öljy - Maisema, akryyli - Matkalla, öljy

Pikantin tiskin takana seinällä on kookkaita maalauksia, jotka taiteilija on maalannut suurimmaksi osaksi aryyliväreillä. Hän on kuitenkin lisännyt lopuksi joihinkin pieniin kohtiin öljyväriä saadakseen syvemmän vaikutelman töihinsä. 

Neiti Kevät ja Lintu


- Järjestys värien käyttämisessä on tärkeää. Ensin maalataan siis akryylilla ja sen päälle öljyllä, kuvailee Johanna Virtanen.

Hänen töissään vuosien varrella on näkynyt paljon tyyliteltyjä mielikuvituksellisia kukkia.

Kukkia ja perhosia


Tällä kertaa rinnalla on myös esimerkiksi todellisten kukkien, kuten liljojen ja ruusujen mukaista tyyliä. 

Kasvimaalla

Katsoja voi nauttia taiteilijan runsaista, monipuolisista ja omaperäisistä taideteoksista.

Koppikset


Galleria Pikantti, Keskustie 16, Padasjoki

ti-pe 10-15.30, la 10-14

suljettu 1.5. ja 9.5.