perjantai 7. kesäkuuta 2024

MAASEUDUN RAUHAAN 4.-28.6.2024

Galleria Pikantissa Padasjoella on alkanut helsinkiläisen Katri Hämäläisen toinen taidenäyttely. Tällä kertaa sivellin on vaihtunut kameraan.
Nimi ”Maaseudun rauhaan” kertoo valokuvin niitä vaikutelmia ja kauneutta, joita kaupunkilainen voi kokea viettäessään kesälomaa maaseudulla. Valokuvat on otettu kahden vuoden aikana Kuhmoisten ja Padasjoen maisemista. Katri Hämäläinen on kierrellyt kameran kanssa ja kuvannut silloin, kun kauneus on pysäyttänyt. Ikimuistoisia ovat naapuritalojen kissat, joiden kanssa on ystävystytty.

Kurkistan, Lähestyn, Piilossa, Auringossa


- Ei ole myöskään itsestäänselvyys, että vielä on niittyjä, harvinaisia kasvilajeja ja perhosia, sanoo taiteilija.

Niitty II

 
Luontokokemus on vahvasti läsnä kuvissa.
Katri Hämäläinen on valmistunut Taiteiden tutkimuksen laitokselta Helsingin yliopistosta filosofian maisteriksi. Hän harrastaa sekä valokuvausta etttä akryylimaalausta. Hän liittyi Padasjoen taideyhdistyksen jäseneksi vuonna 2023 ja ihastui heti pieneen, mutta sympaattiseen ja aktiiviseen Galleria Pikanttiin.


Unikot


Hän lomailee mielellään Kuhmoisissa, jossa hänen perheellään on kesämökki. Sekä Padasjoki että Jämsä ovat tulleet tutuiksi. Maaseudulla pääsee irti oravanpyörästä ja aika pysähtyy.

Lomarauhaa

- On kuljettu läpi niityt ja pellot, kuvailee Katri Hämäläinen.

Kävyt


Hän on vanginnut valokuviinsa muun muassa horsmia, unikkoja, kissankelloja ja omenankukkia. Monissa kuvissa vastavärit luovat mielenkiintoisen jännitteen.

Kevät III


Galleri Pikantti, Keskustie 16

ti-pe 10-15.30

la 10-14

21.-22.6. suljettu