torstai 8. elokuuta 2024

MAALAUKSIA JA VALOKUVIA PIKANTISSA 6.8.-6.9.2024

Galleria Pikantissa on avautunut Padasjoen Taideyhdistyksen jäsenten yhteisnäyttely. Osallistujia on kymmenen eli Reinhard Boeck, Katri Hämäläinen, Kikka Kainu-Lehto, Joanna Lundahl, Eeva Mäkelä, Laila Paarvio, Elsa Pääkkönen, Eeva Salmensuu, Antero Taipale ja Thomas Wikström. Tauluja on 31.


Esillä on öljy-, akryyli- ja akvarellimaalauksia, valokuvia sekä sekatekniikkaa.


Aiheina on esimerkiksi maisemia, luontoa, kukkia, ihmisiä ja eläimiä. Jokaisella tekijällä on omaperäinen kädenjälkensä.

Katri Hämäläinen, Syksyllä 1,2,3 ja 4, valokuva

Helsinkiläinen, kesäpadasjokelainen taiteilija Thomas Wikström on tuonut Pikanttiin klassisella tyylillä maalaamiaan öljyväritöitä.

Thomas Wikström, Punaisia kukkia ja kuppi kahvia, öljy, 

Punaisia ja valkoisia kukkia, öljy

Padasjokelaissyntyinen tamperelainen Eeva Mäkelä on maalannut akryylilla ”Neiti Kesäheinä” -taulun.

Eeva Kaarina Mäkelä, Neiti Kesäheinä, akryyli


Elsa Pääkkönen on maalannut öljyvärillä lentäviä joutsenia ja joutsenpariskunnan uiskentelemassa.

Elsa Pääkkönen, Rakastavaiset, öljy


Tiskin takana on Eeva Salmensuun värikylläisiä öljyvärimaalauksia. Hän on tehnyt myös kaksipuolisen taulun, joka on ripustettu galleriaan siten, että sitä pääsee katsomaan molemmilta puolilta.

Eeva Salmensuun kaksipuoleinen maalaus edessä oikealla

Valokuvaaja Joanna Lundahl on tehnyt ”Doll and Knight”, Nukke ja Ratsu -valokuvasarjan, joka lähti liikkeelle rokokoo-tyylisesta asusta, jonka hän sai lainaksi. Pikantissa nähdään sarjan kaksi mustavalkoista kuvaa.

Johanna Lundahl, Doll and Knight, valokuva


- Halusin luoda nukkemaisen, mutta tyylikkään sekä ylvään hahmon. Idean meikkiin sain Voguen muotikuvista. Meikki vahvisti mielestäni tavoittelemaani mielikuvaa. Malliksi kuvaukseen sain ystäväni Elina Huhtamäen, joka on taiteellinen itsekin, hän kuvailee.

- Halusimme ottaa kuvauksiin mukaan myös Elinan Hevosen Veritaksen. Näissä mustavalkokuvissa Veritaksen rooli oli olla mahtipontinen ja urhea ratsu, joka kiidättäisi nukke-markiisittaren kohti kaukaisimpiakin seikkailuja. Sarjan värikuvissa Veritaksella taas on lempeämpi rooli. Mustavalkokuvissa tavoittelin mahdollisimman dramaattista tunnelmaa käyttämämällä muun muassa punasuodinta käsitellessäni kuvia, kertoo Joanna Lundahl.

Galleria Pikantti Keskustie 16, Padasjoki

ti-pe 10-15.30, la 10-14