tiistai 6. elokuuta 2019

ELONKORJUU 5.-30.8.2019


Galleria Pikantissa on avautunut Padasjoen Taideyhdistyksen jäsenten ”Elonkorjuu”-yhteisnäyttely, johon osallistuu 15 taiteilijaa tai taideharrastajaa. Töitään ovat tuoneet Matti Hokka, Petri Holm, Viikka Holm, Kati Jalli, Sirkka Kerttula, Jukka Olavi Koskela, Ritva Koskinen, Jouko Latva, Eeva Mäkelä, Marketta Mäntynen, Laila Paarvio, Elsa Pääkkönen, Eeva Salmensuu, Anja Santalahti, Antero Taipale.Tekotapoina ovat öljy-, akryyli-, akvarelli- ja pastellimaalaus, piirustus, valokuvaus sekä sekatekniikka. Onpa yksi puuveistosreliefikin seinällä.


Eeva Salmensuu, Eden, öljy
Taulujen aiheina ovat esimerkiksi kasvit, maisemat, eläimet ja ihmiset. Eräässä taulussa joutsenet kohottelevat siipiään, kun taas Joutsenlampi-maalauksessa balettitanssijat liitävät kevyesti.


Elsa Pääkkönen, Katse kevääseen, öljy

Ritva Koskinen, Joutsenlampi, akryyli

Ikkunapenkillä on kaksi kaupunkimaisemaa etelästä. Näyttelyssä on myös maalaus kyyttölehmistä kesäisellä rantalaitumella.


Kati Jalli, Siesta, akryyli 

Matti Hokka, Kyyttölehmiä rantalaitumella, öljy

Vastapäisellä seinustalla on pari akryylimaalausta, joissa fantasiatyyliset kissat tarkkailevat ympäristöä.
Pikantin tiskin takana on naivistinen sarjakuvamainen maalaus, joka näyttää mikä on ihmisen vaikutus luonnossa.

Eeva Mäkelä, Puutarhuri, öljy, akryyli
Mukana yhteisnäyttelyssä on myös abstrakteja töitä. Eräs valokuva näyttää olevan konkreettisen ja abstraktin tyylin välimaastossa. Kuvassa on osa vanhan Kaiser-henkilöauton tavaratilan luukusta. Auto on seisonut kymmeniä vuosia ulkona säiden armoilla.
- Luonto on jäkälien avulla tehnyt taideteoksen, josta tulee mieleen Reidar Särestöniemi, kuvailee Jouko Latva työtään.

Jouko Latva, Reijon Kaiser, valokuva

Elonkorjuu-yhteisnäyttelyssä voit nauttia luovuuden hedelmistä.