torstai 18. marraskuuta 2021

PADASJOEN TAIDEYHDISTYKSEN JÄSENTEN YHTEISNÄYTTELY 16.11.2021-7.1.2022

Galleria Pikantissa on alkanut Padasjoen Taideyhdistyksen jäsenten yhteisnäyttely ja joulupuoti.

Näyttelyyn osallistuu kahdeksan jäsentä eli Jouko Latva, Marketta Mäntynen, Jaakko Paarvio, Laila Paarvio, Elsa Pääkkönen, Eeva Salmensuu, Raila Suomalainen ja Antero Taipale.

Esillä on öljy- ja akryylimaalauksia, pastelli- ja sekatekniikkatöitä sekä valokuvia. Aiheina ovat eläimet, ihmiset, luonto, maisemat ja rakennetut miljööt. Töitä on yhteensä 25.


Marketta Mäntynen on tuonut Pikanttiin uusia luontoaiheisia akryylimaalauksiaan. Puut ja kukat ovat hehkuvan värikkäitä.

Marketta Mäntynen, Idänunikot, akryyli

Jaakko Paarvio on maalannut akryyliväreillä tauluunsa kookkaat ihmiskasvot. Hänen käsistään on myös esimerkiksi maalaus metsätyömaasta.

Jaakko Paarvio, Lady, akryyli

Elsa Pääkkönen on maalannut kolmen herkän öljyvärimaalauksen sarjan, jossa emot hoitavat poikasiaan

Elsa Pääkkönen, Läheisyys, öljy

Eeva Salmensuun värikylläisissä öljyvärimaalauksissa esiintyy esimerkiksi barcelonalainen Gaudin katedraali eri suunnilta. Katsoja voi jäädä miettimään, miten taulujen vivahteikkaat maalauspinnat ovat syntyneet.

Eeva Salmensuu, Gaudin katedraalia Barcelonassa, öljy

Raila Suomalainen Kuhmoisista on tuonut esimerkiksi pastellityön, joka antaa ajattelemisen aihetta ajankohtaisella sisällöllään.

Raila Suomalainen, Niin viaton, pastelli

Seinällä on myös Antero Taipaleen tauluja, joissa näkyy hänen omaperäinen tyylinsä piirtää kasveja.

Antero Taipale, Kevättä kohti, sekatekniikka

Jouko Latva on tuonut Pikanttiin ottamiaan kuvia Laatokan Karjalan -matkaltaan. Erääseen valokuvaan Latva on vanginnut Äänisen Kizin saaren puukirkot sipulikupoleineen. Ne kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin.

Jouko Latva, Äänisen Kitzin saaren puukirkot, valokuva

Pikantissa on jälleen joulupuoti perinteiseen tapaan. Pöydillä on taideyhdistyksen jäsenten kutomia taidokkaita villasukkia, jotta varpaat pysyisivät lämpiminä. Esillä on myös pukinkonttiin käärittäviksi esimerkiksi lapasia, myssyjä, mattoja, tyynyjä, patalappuja, huovutuksia, mehiläisvahakynttilöitä ja paljon muuta.