lauantai 19. marraskuuta 2022

PADASJOEN TAIDEYHDISTYKSEN JÄSENTEN YHTEISNÄYTTELY 15.11.2022-5.1.2023

Galleria Pikantissa on avautunut Padasjoen Taideyhdistyksen jäsenten yhteisnäyttely, johon on tuonut töitään 11 jäsentä eli Mervi Holm, Mira Koskela, Marketta Mäntynen, Jaakko Paarvio, Laila Paarvio, Maj-Lis Pyhäluoto, Elsa Pääkkönen, Eeva Salmensuu, Anja Santalahti, Raila Suomalainen ja Antero Taipale.

 

Esillä on 32 taulua. Tekotapoina on esimerkiksi piirroksia, öljy- ja akryylimaalauksia ja sekatekniikkaa. Aiheina ovat esimerkiksi ihmiset, eläimet, kukat ja maisemat. Tällä kertaa seinillä on runsaasti hehkuvan värikkäitä maalauksia.

Eeva Salmensuu, Värileikki, öljy - Hevoset pellossa Espanjassa, öljy

 

Pikantti on jälleen myös joulupuoti, sillä salin puolelle ovat levittäytyneet pukinkonttiin sopivat jäsenten valmistamat taidokkaat matot, myssyt, lapaset, villasukat, huovutetut eläinhahmoiset pullopiilot ja monet muut tuotteet.


 

Näyttelyyn osallistuu myös kaksi taideyhdistyksen uutta jäsentä eli padasjokelaissyntyinen Mira Koskela Heinolasta sekä Maj-Lis Pyhäluoto Asikkalasta.

 

- Rakastan värejä ja sekamelskaa, mikä varmasti käy ilmi näyttelyssä olevista töistäni, kertoo Mira Koskela

 

Mira Koskela, Manian värit, sekatekniikka

Pääasiallisesti maalaan akryyliväreillä, mutta tykkään yhdistellä eri tekniikoita ja materiaaleja töihini. Alkoholimusteet, maalikynät, tekstuuripasta sekä tekokukat näkyvät näissä töissäni, hän jatkaa.


Maj-Lis Pyhäluoto on maalannut värikkäisiin akryyli- ja pastellitöihinsä vivahteikkaita, osin läpikuultavia pintoja.


Maj-Lis Pyhäluoto, Kolin pyhiinvaeltajat, akryyli, pastelli

 

Marketta Mäntysen siveltimen vahvoista vedoista ja väreistä on syntynyt omaperäisiä akryylimaalauksia.

 

Marketta Mäntynen, Koski, akryyli - Sibelius, akryyli

Mervi Holm on tuonut näyttelyyn lyijykynäpiirroksiaan intiaaneista sulkapäähineissään sekä guassimaalauksen Prinsessa Tuin viuhka Rudolf Koivua mukaellen.

Mervi Holm, Chief Black bear, lyijykynä

 

Elsa Pääkkösen kukkamaalauksia elävöittävät leppäkertun ja mehiläisen kuvat.

Elsa Pääkkönen, Alkukesän kukkaloistoa, öljy

 

Pikantin näyttelyssä on jokaiselle jotain katsottavaa. Siinä samalla voi istahtaa nauttimaan kahvista ja kotileivonnaisista.